sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Jouluinen pähkinäleipä

Leivo herkullinen pähkinäleipä joulupöytään tai anna ystävälle joululahjaksi itse tehtyä leipää. Niin herkullista, että korvaa pullat ja kakut. Tähän pähkinäleipään voit valita omat suosikkimakusi pähkinöiden ja kuivattujen hedelmien osastolta.

Pähkinäleipä resepti

torstai 17. joulukuuta 2020

Joulupussin ompelu vanhasta lokerikosta

Hankalankin muotoisen lahjan paketointi onnistuu sukkelaan joulupussiin. Ompelin tämän joulupussukan vanhasta ala-asteen käsityöstäni, lokerikosta. Lokeroihin voi sujauttaa kauniita ajatuksia, toivotuksia, runoja tai pieniä lahjakortteja.


Lahjapussi ompelu

perjantai 11. joulukuuta 2020

Ompele Joulupukille asu

Korvatunturilta otettiin yhteyttä ja toivottiin joulupukille uutta työasua. Ompelin joulupukille uuden asun collegekankaasta, koska se oli helposti saatavilla, edullinen ja käytön jälkeen sen voisi ommella uudestaan tavalliseksi collegehousuiksi ja huppariksi. 
 
Ompele joulupukin asu

perjantai 4. joulukuuta 2020

Mitä ommella vanhoista joululiinoista?

Mitä tehdä vanhoista joululiinoista, jos niille ei ole enää käyttöä. Minä annoin yhdelle joululiinalle uuden elämän hameena. Ja listasin samalla yhdeksän muuta tapaa hyödyntää joululiina uudelleen.

Mitä ommella joululiinasta

perjantai 27. marraskuuta 2020

Neulo hahtuvalapaset ripauksella yksisarvista

Jämälangat käyttöön! Kun neulomiseen valitsee jonkin teeman, ei edes huomaa, että lapaset on tehty jämälangoista. Yksisarvislapaset kätkevät sisälleen taikaa ja siksi ne voi neuloa minkä värisistä jämälangoista vaan.

Neulo hahtuvalapaset

lauantai 21. marraskuuta 2020

Askartele joulukalenteri konvehtirasiasta

Askartelimme lasten kanssa konvehtirasiasta joulukalenterin. Tähän joulukalenteriin saa valita juuri omanlaisensa kuva-aiheen ja suosikkisuklaansa. Joulujännitys lieventyy ja sorminäppäryys kehittyy, kun luukkujen katkoviivat tikutetaan parsinneulalla.

Askartele joulukalenteri

tiistai 17. marraskuuta 2020

Ompele kokkihattu ja leikkiruokaa

Ravintolaleikki voi alkaa, nyt on kaikilla lapsilla uudet kokkihatut. Kokin hatun kaavat on helppo piirtää itse, tarvitset vain ympyrän ja suorakaiteen. Postauksen lopusta löydät vinkit leikkiruokien valmistamiseen.


Kokkihatun ompeluohje

lauantai 14. marraskuuta 2020

Kestävän poimutuslangan ompelu

Tämän yksinkertaisen ompeluniksin jälkeen kankaan poimutus eli rypytys on superhelppoa. Poimuttamisessa käytetään apuna ohutta puuvillalankaa eli virkkauslankaa. Parasta on se, että poimutusommel kestää riuhtomista ja kiskomista, eikä varmastikaan katkea.

Poimutuslangan ompelu

sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Vinkkejä käsityövideon kuvaamiseen ja Ig-liveen

Oletko miettinyt Instagram liven pitämistä tai muuten vaan käsityöohjeiden kuvaamista. Kokosin tähän kantapään kautta opittuja vinkkejä, mitä huomioida käsityöohjeiden videoimisessa. Kannattaako siivota ompelupöytä vai tehdä tukisanalista? Mitä pitää muistaa? Luvassa on myös paljastuksia kulissien takaa, itseironiaa ja armollisuutta unohtamatta. Nämä neuvot olisin halunnut lukea ennen kuin hyppäsin ruudun eteen.

Instagram-live vinkkejä


perjantai 30. lokakuuta 2020

Hiusdonitsin ompelu nirkkoreunalla

Miltä kuulostaisi hiusdonitsin ompelu pienellä jujulla ja jipolla. Hiusdonitsi ommellaan oikealta puolelta eli vältyt kapean tuppilon kääntämiseltä oikein päin. Eikä tarvitse pujottaa kuminauhaakaan. Kaupan päälle saat hiusdonitsiin koristeellisen nirkkoreunan.

Hiusdonitsi nirkkoreunalla

perjantai 23. lokakuuta 2020

Nirkkoreunan ompelu

Nirkkoreunalla saat koristeellisen ilmeen vaatteisiin ja asusteisiin. Nirkkoreuna ommellaan ompelukoneen piilo-ompeleella. Nirkkojen ompelu on superhelppoa, onnistut siinä varmasti. Tutustu kahteen erilaiseen tapaan ommella nirkko- eli piparkakkureuna. 

Nirkkoreunan ompelu

torstai 15. lokakuuta 2020

Tilkkumaalaus valokuvasta

Tilkkumaalaus on kuin ompelukoneella piirtämistä. Värikyninä ovat tilkut ja langat. Tähän ompeluun tuli piirrettyä mukaan myös haikeutta ja luopumista, sillan yli ei ole enää paluuta. Tilkkumaalauksesta ompelin nimittäin surunvalittelukortin, vertauskuvallisesti silta oli sopivin aihe tähän hetkeen.

 

Tilkkumaalaus

perjantai 9. lokakuuta 2020

Käsineiden nimikointi koristellen ja tuunaten

Käsineiden koristelu ja nimikointi kaikilla tavoin on sallittua, kunhan vaan ne pysyisivät tallessa. Tässä on vinkkejä persoonallisiin tapoihin koristella ja nimikoida samalla kertaa.

Hanskojen koristelu

perjantai 2. lokakuuta 2020

Tuunaa pipo - piilota mainosteksti virkkauksen alle

Pipon voi aivan hyvin ommella tilkuista. Ja pipon mainostekstin voi piilottaa vaikkapa virkatun koristeen alle. Tässä on kolme erilaista tapaa tuunata ja ommella pipo.

 pipon mainos piiloon

perjantai 25. syyskuuta 2020

Takin hihojen lyhentäminen helposti

Korjaan, muokkaan, paikkaan ja kierrätän. Venytän vaatteiden käyttöikää ihan täysillä. Tässä on kuusi tapaa korjata vaate nopeasti ja helposti. 

Lyhennä takin hihat

perjantai 18. syyskuuta 2020

Tilkkunalle ovikoristeena

Olen ommellut tämän nallen tilkuista yli 10 vuotta sitten. Se on matkustanut maailmalla ja palasi nyt takaisin. Ajattelin askarrella nallesta ovikoristeen. Sahasin nallelle keinulaudan laudanpätkästä ja virkkasin korin tassuun.

Nalle ovikoriste

perjantai 11. syyskuuta 2020

Keppihevosen harjan ompelu ompelukoneella

Meidän reipas keppihevostyttö sai sinisävyisen hevosen, joka on ommeltu tilkuista. Keksin miten keppihevosen harjan voi ommella näppärästi ompelukoneella. Yksinkertainen pahvisapluuna nopeuttaa keppihevosten ompelua ja harjasta saa tehtyä todella tuuhean. 


Keppihevosen harja helppo ohje

lauantai 5. syyskuuta 2020

Liivin ompelu kansallispukukankaasta

Kansallispukujen liivit ovat todella komeita. Päätinkin ommella lapselle juhlavaatteeksi liivin kansallispukukankaasta. Arvokkaalle kankaalle kannattaa antaa mahdollisimman pitkä käyttöikä, joten nyt näytänkin mihin kohtaan liiviä voi lisätä huomaamattomasti kasvunvaraa. Liivi saattaa näyttää monimutkaiselta ommeltavalta, mutta loppujen lopuksi työvaiheita ei olekaan montaa.

Ompele kansallispuvun liivi

maanantai 31. elokuuta 2020

Ompele kirjan kannet karkkipapereista ja kontaktimuovista

Tänä syksynä päällystimme koulukirjat kankaalla ja karkkipapereilla. Nyt lapsen koulukirjat ovat juuri omanlaiset ja erottuvat tusinasta muita samanlaisia. Parasta itse ommelluissa kirjankansissa on se, että samat kannet voi kierrättää seuraavan lukuvuoden kirjaan. Kirjasarjan kirjan pysyvät yleensä samankokoisina. Samalla testasin voisiko karkkipapereita ommella kontaktimuovin läpi.

ompele karkkipaperista

maanantai 24. elokuuta 2020

Mitä ommella tilkuista osa 2

Olisikos mukavaa ommella tilkkulaatikkoa tyhjemmäksi? Nämä 20 raikasta ja rentoa tilkkuideaa auttavat alkuun. Tilkuista saa erilaisia tyynyjä, taskuja, laukkuja ja jopa vaatteita. 

Tilkkumaalaus

perjantai 14. elokuuta 2020

Mitä ommella tilkuista osa 1

Mitä ommella tilkuista ja jämäpaloista, tässäpä on 20 ideaa. Toivottavasti saat tästä koosteesta runsaasti ideoita tursuavan tilkkulaatikon hallintaan ja jämäpalojen hyödyntämiseen.

Jatko-osa mitä ommella tilkuista löytyy tästä.


Farkkulaukku tilkuista

perjantai 24. heinäkuuta 2020

Barbielle kruunu - virkaten tai muovisesta pääsiäismunasta

Innostuin tekemään Barbielle asusteita kaikenlaisista materiaaleista. Ensimmäiset kruunut leikkasin superhelposti suklaamunan muovikuorista. Toiset kruunut virkkasin rautalangan ympärille. Joustokuminauhan pätkä oli puolestaan täydellinen pikkuhousumateriaali. Kuumaliimasta sulatetut möykkykengät pysyvät toki jalassa, mutta kauneudella eivät ole pilatut.

Askartele pääsiäismunan muovikuoresta kruunu

maanantai 22. kesäkuuta 2020

Askartele helmimassasta leikkiruokaa

Prinsessakakku, kierretikkari, popcornkulho ja muut leikkiruoat löytyvät nyt lasten kesäkioskin valikoimasta. Askartelimme leikkiruokaa helposti muovautuvasta  ja itsestään kuivuvasta helmimassasta. Nuukailimme helmimassan käytössä ja piilotimme leikkiruokien sisään mm. maitopurkin korkkeja. Koristeluun käytimme askarteluhelmiä.


Helmimassa askartelu

perjantai 12. kesäkuuta 2020

Resorin ompelu pääntielle näppituntumalla

Miten resorin ompelu paidan pääntielle onnistuu näppituntumalla? Keksin ottaa resorin ompelun avuksi sormiviivaimen, jotta saan venytettyä resorin tasaisesti, eikä pääntien resorikanttauksesta tule kupruilevaa. Samalla tekniikalla resorin voi ommella kädentielle tai taskunsuuhun.

Pääntienresorin ompelu

perjantai 29. toukokuuta 2020

Taskun ompelu - erilainen ja hauska sydänmalli

Taskut ovat vaatteissa usein tarpeelliset. Joten miksipä ei ompelisi saman tien jotain kaunista ja koristeellista taskua. Tämä sydämen muotoinen tasku saa hymyn huulille ja taskun ompeluun tarvitaan vain yksi lisäkappale verrattuna tavalliseen taskuun.

Sydämen muotoinen tasku

perjantai 22. toukokuuta 2020

Ompele käsinukke sukasta

Sukkahemmo on rikkinäisestä sukasta syntynyt käsinukke. Käsinukkeohje on sovellettavissa jokaisen leikkijän tarpeisiin, käsinuken voi askarrella nopeasti tai harkitusti ajan kanssa, helposti tai yksityiskohdilla kuorruttaen. Meillä Sukkahemmot vilistivät metsäretkelle ennen kuin liimat ehtivät kuivua.

Helppo käsinukke ohje

lauantai 16. toukokuuta 2020

Kasvomaskin ompelu - pehmeä kuminauha trikoosuikaleesta

Nyt kerron kaksi näppärää ompeluniksiä, joita voi käyttää muuhunkin kuin kangasmaskien ompeluun. Ensinnäkin sormisilitys on laiskan silittäjän pelastus. Ja toiseksi kuminauhan tai nyörin voi korvata trikoosta leikatulla suikaleella.

Ompele kasvomaski

tiistai 12. toukokuuta 2020

Hämähäkkiruusu - helppo tapa kirjoa kukkia

Hämähäkkiruusu on kaikista helpoin tapa kirjoa kukka. Kirjottu ruusu on näyttävä yksityiskohta vaatteessa, sen alle voi myös peittää tahrat tai pienet reiät. Ruusun terälehdet muotoutuvat punomalla aivan kuin itsestään. Voin luvata, että onnistut heti ensimmäisellä kerralla kirjomaan täydelliset ruusut.

Kirjo hämähäkkiruusu

perjantai 8. toukokuuta 2020

Neuletakin ompelu - miten ommella neuleen saumat ompelukoneella

Tein hittilöydön kirpputorilta, valkoisen neulepaidan. Annoin sille uuden ja uljaan elämän neuletakkina, jonka koristelin kirjoen. Neuleen saumojen ompelu pelotti aluksi, koska pelkäsin neuleen purkautuvan. Nyt tiedän, että neuleen saumojen ompeleminen ompelukoneella on yhtä helppoa kuin muidenkin joustavien materiaalien.

neuleen ompeleminen yhteen

keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Naamiaisasu palomiehelle

Kun lapsi ompelee itse, niin lopputuloksena on tällainen naamiaisasu palomiehelle. Palomiehen happisäiliöihin suunnittelimme toiminnallisia yksityiskohtia. Tutustu myös vinkkeihin, miten lasta voi ohjata ompelussa.

palomiesasu ompelu

sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Korjaa sukka - ompele uusi pohja

Monella sukankuluttajalla on varmasti sama ongelma, nimittäin reikä sukassa. Olet varmaan pohtinut miten sukat saisi paikattua näppärästi? Onneksi parsimaan ei tarvitse ruveta, sillä tässä on nopea ja helppo tapa uudistaa koko sukan pohja. Tämä ompeluniksi sopii siis puuvillaisille sukille.

Reikä sukassa

lauantai 18. huhtikuuta 2020

Polvipaikan ompelu ilman sivusauman ratkomista

Sprayliiman ja pahviympyrän avulla saa ommeltua kaikista nopeimmin ja siisteimmin polvipaikat. Nuppineuloja tai ratkojaa ei tarvitse ollenkaan. Nappaa tästä paikkausinspiraatiota itsellesi.


polvipaikan ompelu

perjantai 10. huhtikuuta 2020

Toimiiko rikkinäisestä sukasta tehty valeampiaispesä?

Nopea ja helppo valeampiaispesä syntyy rikkinäisestä harmaasta sukasta. Tämä sukka-ampiaispesä on pelastanut meidän kesän, eikä ampiaisia ole näkynyt sen jälkeen kun ripustin valesukan ullakolle.

valeampiaspesän ohje

maanantai 6. huhtikuuta 2020

Kloriittipainantaa Lego-auton renkaalla

Kloriittivärjäys on monipuolinen ja yllätyksellinen kankaankuviointitapa.  Kloriitilla voi tehdä kuvioita kankaisiin tai peittää vanhojen vaatteiden tahrat ja antaa näin vaatteille uuden elämän. Kokeile kloriitilla painamista, suihkimista, sutimista tai liotusta.

Kloriitilla varjaaminen

perjantai 3. huhtikuuta 2020

Askartele cd-levystä kortti

Nyt laitetaan vanhat cd-levyt kiertoon. Vanhoista ja kuluneista cd-levyistä voi ommella kiiltäviä kortteja. Pujota lanka neulansilmään ja pistele uniikit kortit valmiiksi.

vanhasta cd-levystä kortti

lauantai 28. maaliskuuta 2020

Hiuslaskoksin koristeltu vyö

Et ehkä usko, mutta joulupukki otti käyttöönsä minun vanhan leveän vyöni. No eipä hätää, ompelin itselleni uuden ja kauniimman vyön. Materiaalina käytin kirppikseltä ostettua tekonahkatakkia. Koristelin vyön hiuslaskoksilla, jotka ompelin aaltoilevaan riviin. Kirjoitin ohjeet hiuslaskosten ompeluun. Samaa työtapaa voi soveltaa myös sohvatyynyihin, laukkuihin tai vaatteisiin.

hiuslaskokset vyö

maanantai 23. maaliskuuta 2020

Virkattu pesusieni eli tawashi

Kotimme kestotuoteperhe laajeni uudella tulokkaalla, kun virkkasin astianpesusienen. Pesusienen virkkaaminen onnistuu pelkillä kiinteillä silmukoilla, joten se on helppo tehdä. Hamppulanka ja kiinteät silmukat tuovat pesusieneen sopivaa karheutta.

Virkattu astianpesusieni

perjantai 20. maaliskuuta 2020

Helppo ja mehevä puolukkaleipä

Herkutellaan itsetehdyllä leivällä, mehevä puolukkaleipä on yhtä hyvää kuin pulla. Tämä leipä ei kaipaa vaivaamista, eikä kohottamista, helppo puolukkaleipä kohotetaan soodalla.


maanantai 16. maaliskuuta 2020

Kylmälaukun ompeluohje

Nyt lähdetään retkelle eväiden kanssa. Ompelin kaksi kylmälaukkua, jotka koristelin retken teemaan sopivilla yksityiskohdilla. Eväät pysyvät laukuissa kylminä tai kuumina eristevanun ansiosta. Kuvallisia ompeluohjeita seuraamalla voit ommella omaan retkiteemaasi sopivan kylmälaukun.

Kylmälaukut

perjantai 28. helmikuuta 2020

Eristevanua eväslaukkuun

Halusin ommella eväslaukun, joka pitäisi eväät hieman pidempään kylmänä. Tutkiessani erilaisia eristevaihtoehtoja löysin eristevanun, Insul-fleecen. Tätä eristevanua on yhtä helppo ommella kuin tavallista vanua. Tässä postauksessa kerron tarkemmin eristevanun ominaisuuksista ja vaihtoehtoisista materiaaleista eväslaukun eristeeksi.

Eväslaukku

lauantai 22. helmikuuta 2020

Sprayliima - ompelijan paras apuväline

Yksi eniten käyttämistäni ompelutarvikkeista on sprayliima. Helppous, nopeus ja pitävyys tekevät siitä ylivertaisen verrattuna nuppineuloihin. Kiinnitän sprayliimalla applikoitavat kuviot, polvipaikat, irtirevittävän tukikankaan ja kaikkea muuta millä koristelen kangasta. Kokosin tähän postaukseen kuvia käsitöistä, joissa olen käyttänyt sprayliimaa.

Sprayliima kankaalle

perjantai 14. helmikuuta 2020

Piirrä kaavat nukenvaatteisiin

Voi kun elämä olisi helppoa jos olisi vain kahta standardikokoa nukkeja, isoja ja pientä. Mutta nukenvaunuissa lykättäväksi löytyy lisäksi melko pientä ja keskisuurta nukkea sekä kaikkea niiden väliltä. Kaikki erikokoiset nuket tarvitsevat omat kaavat ja vaatteet. Tässä onkin tietopaketti miten nukelle voi piirtää kaavat. Postauksen lopusta löydät tulostettavat kaavat 33 cm nuken vaatteisiin.

Piirrä kaavat nukenvaatteisiin

perjantai 7. helmikuuta 2020

Ompele Baby Bornille sukkahousut

Tämä on viiden  minuutin sukkajuttu! Ompele rikkinäisistä sukista Baby Bornille sukkahousut. Nämä valmistuvat niin nopeasti, että saman tien voit tehdä useamman. Olen innostunut rikkinäisten sukkien uusiokäytöstä ja postauksen lopusta löydät lisää vinkkejä niiden käsityölliseen kierrätykseen.

Ompele Baby Born nukelle sukkahousut

sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Ompele Baby Born nukelle paita sis. kaavat

Nyt on luvassa Baby Bornin vaatekaapin täydennystä, kauan odotettu ompeluohje Baby Bornin paitaan on vihdoin valmis. Postauksesta löytyy tulostettava kaava, niin pääset heti aloittamaan paidan ompelun. Ompelin Baby Bornin paidat pieneksi jääneistä vauvanvaatteista, niistä saa kivoja printtejä ja kuvioita. Lisäksi kerron miten paitakaavasta voi muokata nukelle liivin tai takin. 

Baby Born nukelle kaavat

perjantai 24. tammikuuta 2020

Miten piirrät nopeasti kaavat paitaan

Peruspaidan etu- ja takakappale ovat melkeinpä identtiset. Ainut ero on pääntien ja kainalon kaarissa. Joten paidan taka- ja etukappaleen voi jäljentää kaava-arkilta kaavapaperille päällekkäin. Ajansäästö on varmaa, kun ei tarvitse piirtää kuin pääntie ja kainalo uudestaan. Kaavapaperirullasta riittää leikata irti vain yksi miehustakappale. Tässä postauksessa jaan muutkin kaavanpiirtoniksini.

Nopea kaavojen piirtäminen

perjantai 17. tammikuuta 2020

Ompele huomaamaton paikka vuoropistoin

Lapsi sai second hand -takin, jonka hihassa oli reikä. Täytevanu pyrki ulos maailmaa katselemaan. Mietin miten saisin täytevanut takaisin piiloon. Takki on tarkoitettu "pyhätakiksi", joten paikan olisi hyvä olla huomaamaton. Ompelukoneella ei edes pääse ompelemaan hihan sisälle, joten on pakko turvautua käsin ompeluun. Vuoropistot ovat huomaamattomia, eivätkä näy päällepäin. Paikkamateriaaliksi löysin melkein samaa mustaa kangasta, mutta hätätilassa paikkausmateriaalia voi lainata takin piilossa olevista osista.

Huomaamaton paikka

perjantai 10. tammikuuta 2020

Paperimassa-askartelua munakennoista

Mitä on paperimassa-askartelu, se on sotkua munakennoista. Ei kun taidetta munakennoista mun piti sanomani. Keräsin viime pääsiäisenä violetit munakennot talteen pääsiäismunista. Nyt oli aika tarttua sauvasekoittimeen ja huristaa ne munakennot mössöksi. Lasten mielestä litsuva paperimassamössö oli aika ihanaa. Tässä on ohjeet paperimassan tekemiseen ja vinkkejä mitä paperimassasta voi askarrella.

onnittelukortti paperimassasta

keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Miltä näyttävät blogini tilastot - kooste suosituimmista käsitöistä

Vuoden vaihtuessa bloggaajat julkaisevat vuoden hitit ja ehkäpä hutitkin koostepostauksessaan. Minä ajattelin ottaa aiheeseen vähän erilaisen, tilastollisen näkökulman. Selailin läpi tilastot, löytyisikö sieltä jotain huomioitavaa tai aihetta iloon. Ehkä sinäkin olet innokas kurkistamaan kulissien taakse, joten katsotaanpa yhdessä teidän lukijoiden kanssa millaisia lukuja Kangaskorjaamon takahuoneesta löytyy.  Ota tästä karjalanpiirakka ja liity seuraan.

Leikkiruokaa karjalanpiirakat