perjantai 29. toukokuuta 2020

Taskun ompelu - erilainen ja hauska sydänmalli

Taskut ovat vaatteissa usein tarpeelliset. Joten miksipä ei ompelisi saman tien jotain kaunista ja koristeellista taskua. Tämä sydämen muotoinen tasku saa hymyn huulille ja taskun ompeluun tarvitaan vain yksi lisäkappale verrattuna tavalliseen taskuun.

Sydämen muotoinen tasku

perjantai 22. toukokuuta 2020

Ompele käsinukke sukasta

Sukkahemmo on rikkinäisestä sukasta syntynyt käsinukke. Käsinukkeohje on sovellettavissa jokaisen leikkijän tarpeisiin, käsinuken voi askarrella nopeasti tai harkitusti ajan kanssa, helposti tai yksityiskohdilla kuorruttaen. Meillä Sukkahemmot vilistivät metsäretkelle ennen kuin liimat ehtivät kuivua.

Helppo käsinukke ohje

lauantai 16. toukokuuta 2020

Kasvomaskin ompelu - pehmeä kuminauha trikoosuikaleesta

Nyt kerron kaksi näppärää ompeluniksiä, joita voi käyttää muuhunkin kuin kangasmaskien ompeluun. Ensinnäkin sormisilitys on laiskan silittäjän pelastus. Ja toiseksi kuminauhan tai nyörin voi korvata trikoosta leikatulla suikaleella.

Ompele kasvomaski

tiistai 12. toukokuuta 2020

Hämähäkkiruusu - helppo tapa kirjoa kukkia

Hämähäkkiruusu on kaikista helpoin tapa kirjoa kukka. Kirjottu ruusu on näyttävä yksityiskohta vaatteessa, sen alle voi myös peittää tahrat tai pienet reiät. Ruusun terälehdet muotoutuvat punomalla aivan kuin itsestään. Voin luvata, että onnistut heti ensimmäisellä kerralla kirjomaan täydelliset ruusut.

Kirjo hämähäkkiruusu

perjantai 8. toukokuuta 2020

Neuletakin ompelu - miten ommella neuleen saumat ompelukoneella

Tein hittilöydön kirpputorilta, valkoisen neulepaidan. Annoin sille uuden ja uljaan elämän neuletakkina, jonka koristelin kirjoen. Neuleen saumojen ompelu pelotti aluksi, koska pelkäsin neuleen purkautuvan. Nyt tiedän, että neuleen saumojen ompeleminen ompelukoneella on yhtä helppoa kuin muidenkin joustavien materiaalien.

neuleen ompeleminen yhteen