perjantai 27. marraskuuta 2020

Neulo hahtuvalapaset ripauksella yksisarvista

Jämälangat käyttöön! Kun neulomiseen valitsee jonkin teeman, ei edes huomaa, että lapaset on tehty jämälangoista. Yksisarvislapaset kätkevät sisälleen taikaa ja siksi ne voi neuloa minkä värisistä jämälangoista vaan.

Neulo hahtuvalapaset

lauantai 21. marraskuuta 2020

Askartele joulukalenteri konvehtirasiasta

Askartelimme lasten kanssa konvehtirasiasta joulukalenterin. Tähän joulukalenteriin saa valita juuri omanlaisensa kuva-aiheen ja suosikkisuklaansa. Joulujännitys lieventyy ja sorminäppäryys kehittyy, kun luukkujen katkoviivat tikutetaan parsinneulalla.

Askartele joulukalenteri

tiistai 17. marraskuuta 2020

Ompele kokkihattu ja leikkiruokaa

Ravintolaleikki voi alkaa, nyt on kaikilla lapsilla uudet kokkihatut. Kokin hatun kaavat on helppo piirtää itse, tarvitset vain ympyrän ja suorakaiteen. Postauksen lopusta löydät vinkit leikkiruokien valmistamiseen.


Kokkihatun ompeluohje

lauantai 14. marraskuuta 2020

Kestävän poimutuslangan ompelu

Tämän yksinkertaisen ompeluniksin jälkeen kankaan poimutus eli rypytys on superhelppoa. Poimuttamisessa käytetään apuna ohutta puuvillalankaa eli virkkauslankaa. Parasta on se, että poimutusommel kestää riuhtomista ja kiskomista, eikä varmastikaan katkea.

Poimutuslangan ompelu

sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Vinkkejä käsityövideon kuvaamiseen ja Ig-liveen

Oletko miettinyt Instagram liven pitämistä tai muuten vaan käsityöohjeiden kuvaamista. Kokosin tähän kantapään kautta opittuja vinkkejä, mitä huomioida käsityöohjeiden videoimisessa. Kannattaako siivota ompelupöytä vai tehdä tukisanalista? Mitä pitää muistaa? Luvassa on myös paljastuksia kulissien takaa, itseironiaa ja armollisuutta unohtamatta. Nämä neuvot olisin halunnut lukea ennen kuin hyppäsin ruudun eteen.

Instagram-live vinkkejä