sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Joulukortit

Joulun viettomme alkaa jo tammikuussa.... 

Etsin parhaimmat ideat joulukorttiaskarteluihin jo yhdeksän kuukautta sitten. Alkuperäisideat löytyvät Pinterestistä.

... ja sitten kun koittaa marraskuu... Tässä on nyt lopputulos. Vielä vähän pitää malttaa odotella, ennen kuin laitan kortit postiin.

Leikkasin kirurgin veitsellä vanhan kirjan lehdistä jouluaiheisia siluetteja. Samalla kertaa sain leikattua neljä korttiaihiota, kun laitoin kaksi lehteä päällekkäin ja hyödynsin kuvion positiivin ja negatiivin.


Nämä poroaiheiset kortit olivat minun suosikkejani. Tein pahvisen mallineen kuvioiden piirtämistä varten.


Lapset pääsivät mukaan askartelemaan joulukuusia, jotka on kasattu kolmioista, kuvassa alhaalla vasemmanpuoleinen. Joihinkin kuusiin teimme varjostuksen reunoihin vihreällä vesivärillä.Joulukuusiin hain ideaa leikkelemällä niitä samoin kuin paperisia lumihiutaleita leikellään.Lumiukkokortit näyttävät tältä. Lasten askartelema versio koostuu erillisistä palloista, kuvassa vasemman puoleisena. Lumiukkoihin teimme myös varjostuksia sinisellä vesivärillä.Tein kirjekuoretkin itse vanhoista kalentereista. Käytin marraskuun - tammikuun kuva-aiheita. Vanhin säästämäni kalenteri taisi olla vuodelta 2005. Kirjekuoret voi tehdä myös postin mukana tulevasta mainoslehtisestä, oranssista Postisesta.


Vielä jäi kirjan sivuja jäljelle.
 

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Kangaspula, jatkopala

En nyt tiedä onko minulla varsinaista kangaspulaa, mutta pieniä ja epäkäytännöllisen muotoisia kangaspaloja on liikaa. Näistä paloista ei enää saa kokonaisia vaatteita. Lähdin kokoamaan kangaspalapeliä.

Jatkoin sinisten housujen lahjetta vihreällä joustofroteella, se näyttää vähän niin kuin nurmikolta pappatunturin alla. Jatkosauman päälle applikoin pappatunturin tästä jämäkankaasta. Housujen koko116 cm.

Kolmesta erisävyisestä vihreästä tuli yhdet kokonaiset housut. Kukallisen joustofroteen sommittelin sekä vaaka- että pystyraidaksi. Keltaiset resorit olivat parhaat, niin ei tullut enää neljättä vihreän sävyä. Housujen koko 124 cm.


Sitten annoin itselleni luvan ommella jo suuremmista kangaspaloista. Punaisten collegehousujen lahkeeseen kokeilin tehdä resorista "köyhän miehen pitsiä". Ihan hyvin taipui paksumpikin kangas poimuille. (ohje)

Turkoosit collegehousut piristyivät lakutaskuilla. Muutama laku näyttää tipahtaneen taskusta jo lahkeen puolelle. Taskut on tehty sivusaumattomaan malliin tällä ohjeella. Molemmat housut kokoa 124 cm.


Lähikuva poimutuksesta. Resorisuikale on yksinkerroin, uskoisin reunojen pysyvän hyvänä ilman huolitteluja.

Sateenkaaren väristä Jemma-kangasta oli liian vähän kokonaiseen tunikaan, joten kokosin taas kangaspalapeliä, kas näin. Tunikan koko 146 cm.


Lopuksi surautin vielä pirteät pyjamat, koko on suunnilleen 104 cm. Edelliset yöhousut sopivatkin tosi pitkään, olen ommellut ne vuosi sitten. (kuva)