torstai 18. heinäkuuta 2024

Ompele jämäkkä unimaski kovikehuovan avulla

Unimaski on hyvä varuste Suomen valoisassa kesässä. Minulle tärkeintä unimaskissa on se, että unimaski ei paina silmäluomia. Unimaskin sisällä on kovikehuopaa, jonka ansiosta maski on sopivan jämäkkä. Unimaskin ulkopuoli on puolestaan pehmeää samettimaista velourkangasta.

 

Ompele unimaski


torstai 11. heinäkuuta 2024

Mekon suurentaminen nyörityksen avulla

Ostin kirpputorilta 20 eurolla juhlamekon. Mekko oli muuten täydellinen, mutta vetoketju ei mahtunut kiinni, vaan jumitti vyötärön kohdalle. Päätin lisätä selkään satiininauhasta nyörityksen, jotta mekko suurentuisi tarvittavat viisi senttimetriä rinnan ympäryksen kohdalta.


Mekon suurentaminen

 

maanantai 18. maaliskuuta 2024

Kankainen yllätysmuna

Ompele pääsiäiseksi kankainen yllätysmuna, jonka sisään voi piilottaa esimerkiksi irtokarkkeja. Tämä pieni ompeluprojekti on erinomainen tapa hyötykäyttää tilkkuja.

Ompele pääsiäiskoristeita

sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

Kauluri kapeilla palmikoilla ja ohjevideo palmikkoon

Tämä kauluri on neulottu ylhäältä alaspäin. Parasta kaulurissa on se, ettei tästä jää jämälankaa, kun kaulurin voi päätellä kolme metriä ennen kuin lanka loppuu. Eli varaathan riittävästi lankaa kaulurin päättelyyn, ettei käy niinkuin minulle, lanka loppui kesken päättelykerroksen. Postauksessa on myös ohjevideo miten kapea palmikko neulotaan ilman apupuikkoa.

Drops merino extra fine langasta kauluri

 

lauantai 2. maaliskuuta 2024

Pipo Drops Wish -langasta

Tässäpä on lämmin peruspipo Drops Wish -langasta. Siltä varalta, että sinäkin innostut, niin suuntaa antava silmukkamäärä on 76 silmukkaa ja puikot nro 6. Pipon päälakikavennukset myötäilevät pään muotoa, eikä päälaelle jää tyhjää.

Drops wish pipo

maanantai 12. helmikuuta 2024

Painonapin korjaus - ompele tilalle tavallinen nappi ja silmu

Irronnut painonappi korjataan näppärästi tavallisella napilla ja kangassilmulla. Lisäksi juhlistan tässä postauksessa viime vuoden korjaussaldoa, 152 vaatetta.

 

Painonepparin korjaus


sunnuntai 4. helmikuuta 2024

Ystävänpäiväaskartelua - ruusu vanhan kirjan sivuista

Voiko olla totta, että paperista saa taiteltua näin aidon näköisen ruusun! Ihastuin tähän paperiruusuun ja ohje on niin helppo, että se onnistuu koulun käsityötunnillakin. 

Ruusun askarteluun voi käyttää värillistä paperia tai vanhan kirjan sivuja. Minä maalasin vanhan kirjan sivut peiteväreillä, näin ruusujen lehdissä on sävyeroja, jotka tuovat lisää elävyyttä.

Ruusu kirjan sivuista
 

sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Hupparin suurentaminen farkkutilkuilla

Vaatteiden suurentaminen on oma taiteenlajinsa.  Kun punainen lanka löytyy, niin sitä seuraamalla saa suurentamisenkin näyttämään ehjältä kokonaisuudelta, eikä irtonaiselta jatkopalalta. Tässä hupparissa punaisena lankana oli merenranta ja aallot, joista syntyi yhtenäinen kokonaisuus. Taioin huppariin lisää leveyttä 10 cm ja pituutta 8 cm. Apuna käytin farkkutilkkuja, ne ovat tuunausompelijan luottovalinta.

 

Hupparin leventäminen

tiistai 2. tammikuuta 2024

Neulo älypuhelinsormikkaat joissa on halkio etusormessa

Älypuhelinsormikkaissa on halkio molempien etusormien kärjessä, mitä kautta etusormen voi pujottaa ulos. Näin älypuhelimen käyttäminen on mahdollista sormikkaita riisumatta. Neuloin halkion vaakasuuntaan ja lisäsin vielä alavaran, niin normaalissa käytössä näyttää siltä kuin sormikkaissa ei reikää olisikaan. Sovella tekniikkaa myös älypuhelinlapasen neulomiseen.


neulo älypuhelinsormikkaat