torstai 22. joulukuuta 2022

Lamppukorvakorut vanhasta kyntteliköstä

Koulumme vanhat sähkökyntteliköt olivat menossa kierrätykseen, joten nappasin ne kaikki talteen uusiokäyttöön. Tein vanhoista hehkulampuista korvakorut ensin itselleni. Ja sitten innostuimme työkavereiden kanssa pitämään työpajan, jossa teimme lamppukorvakoruja jo lahjaksi asti.

 

Korvakorut lampuista

perjantai 9. joulukuuta 2022

Poro makrametekniikalla tai virkaten

Paperinarusta kieputettuun renkaaseen voi solmeilla tai virkata porokoristeen. Poron voi ripustaa kuusen oksalle, seinälle tai liimata joulukorttiin/ lahjapakettiin.

Porokoriste


perjantai 21. lokakuuta 2022

Halloween-askartelua: lepakkosormus ja suodatinpussilepakko

Tykkään askarteluista, joita voi oikeasti käyttää eikä pelkästään ihastella seinällä tai pöydällä. Tämän lepakkosormuksen voit pujottaa sormeesi halloween-asuasi täydentämään. 

Lepakkosormus halloween

 

sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Tarpeeseen ommeltuja housuja: pyöräilyhousut, caprit ja oloasuhousut

Tarpeeseen ommellut housut ja oikea kangasvalinta. Tällä yhdistelmällä syntyvät lempihousut, jotka pääsevät usein käyttöön. Tässä kuvakooste ompelemistani housuista höystettynä kuulumisilla.


ompele pyöräilyhousut

tiistai 23. elokuuta 2022

Leveälahkeiset housut ja vuorin ompelu

Onko sinulla haaveissa leveälahkeiset housut ohuesta kankaasta, mutta et kuitenkaan haluaisi että kankaasta näkyy läpi. Näin ompelet ohuisiin housuihin vuorin.

ohuiden housujen vuori

 

keskiviikko 17. elokuuta 2022

Lierihatun pienentäminen ja 4 muuta korjausta kesävaatteille

Mitäpä ehdin korjata kesälomalla? Pienensin lierihatun kuminauhalla lapselle sopivaksi. Uudistin kurahousujen lahjekuminauhat siten, ettei lahje lyhentynyt liikaa. Korotin housujen vyötäröä reilusti mukavammaksi käyttää. Ompelin lenkkareihin uudet tarrat, kun vanhat aukesivat itsestään. Vaihdoin hiuspampuloiden katkeamispisteessä olevat kuminauhat uusiin. 


Lierihatun pienentäminen

 

keskiviikko 3. elokuuta 2022

Kierrätysompelua - Rantamekko huivista ilman kaavoja

Kaavapaperini oli päässyt loppumaan, mitäpä voisin ommella ilman kaavoja? Päätin ommella isosta huivista rantamekon. Ompelua aloittaessa minulla ei ollut tarkkaa mielikuvaa millainen rantamekosta tulee. Sovittaen, muotoillen ja sauma kerrallaan mekon tyyli löytyi. Valmis rantamekko muuntuu moneen erilaiseen tyyliin, kun ylimääräisen väljyyden kerää laskoksille kuminauhalenkin avulla. 

 

Rantamekon ompelu

keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Ompele 2-osainen uimapuku

Palanen rohkeutta, metri urheilulycraa ja runsaasti sovituksia, näistä ainesosista syntyy juuri omannäköinen ja kokoinen uimapuku. Uimatoppi on kokonaan vuoritettu ja topin sivusaumassa on poimutukset. Sensaatiomaiset uima-asukuvat otin ilta-auringossa kumisaappaissa aurinkovarjon alla.

Ompele uimapuku

 

keskiviikko 20. heinäkuuta 2022

Ompele kangasruusu - tai kokonainen kukkakimppu

Tässäpä pikakäsityö, kangasruusun taittelet kymmenessä minuutissa. Kangasruusu sopii moneen menoon; rintapieleen, kampaukseen ja sisustukseen. Nyt kannattaa tarkistaa tilkkulaatikko, löytyisikö sieltä sopiva suikale kangasruusuun.

 

Ompele kangasruusu


torstai 14. heinäkuuta 2022

Pitsimekko ja piilovetoketjun ompelu

Juhlamekon kankaat löytyivät edullisesti kirpparilta ja omasta kangaskaapista. Ompelun lomassa kirjoitin vinkkejä vuorillisen mekon ompeluun. Huomaamaton piilovetoketju on helppo ommella mekon selkään tavallisella paininjalalla.  Lopussa paljastan mikä on olut kallein hutiostokseni kangaskaupassa.

Ohje piilovetoketjun ompeluun

 

lauantai 18. kesäkuuta 2022

Voiko paidan hihan leikata poikittaiseen langansuuntaan?

Kun kangas ei muuten riitä tai haluat minimoida kankaan kulutuksen, niin osan vaatteesta voi leikata poikkeavaan langansuuntaan. Varsinkin t-paitojen hihat ovat muodoltaan pitkulaisia ja kääntämällä kaavan poikittain voi säästää kangasta. Postauksen lopusta löydät lisää vinkkejä kangaspihiin leikkuusuunnitelmaan.


hihan leikkaaminen langansuuntaan

tiistai 7. kesäkuuta 2022

Ompele housut tilkuista - Kierrätä pienet lastenvaatteet

Lapsen vaatekaapissa oli pieniä vaatteita liikaa, toisaalta oli pulaa sopivista housuista. Niinpä leikkasin pienet vaatteet tilkuiksi, ja kokosin tilkuista uuden kankaan housuiksi. Nyt tilkkuillaan rennosti, saumat saavat olla vinoja ja langansuunnat hukassa.

Ompele housut tilkuista

lauantai 28. toukokuuta 2022

Älä turhaan pelkää uimapuvun ompelua

Tämän neuvon minä antaisin sinulle, kun aloitat uimapuvun ompelua. Uimapuvun ompeleminen on yksinkertaista pallokärkineulalla ja kotiompelukoneella. Lycrakangas ei rispaannu reunoista, joten huolittelujakaan ei tarvita. Tavallinen kuminauha kestää jalanteillä hyvin käytössä. Nauti uimisesta itseommellussa uimapuvussa, tästä löydät helpot ompeluohjeet uimapukuun.


uimapuvun ompelu

 

sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Neulo nyöriä wc-paperihylsyllä

Neulenyörin neulominen on hyvää tekemistä silloin kun ei ole mitään tekemistä. Ensin askarrellaan neulenyörilaite wc-paperihylsystä ja sen jälkeen käynnistetään neulenyöritehdas. Pienetkin lapset onnistuvat tällä tekniikalla neulomaan tasaista nyöriä, kun jäätelötikut huolehtivat silmukoiden tasakokoisuudesta.

 

Neulenyörin neulominen

sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Tuunaa vanhat housut uusiksi kangasväreillä

Harmaat housut saivat piristysruiskeen kangasväreillä. Maalasin housut aurinkovärjäyksellä ja painoin perunaleimasimella kuvioita. Samalla paikkasin housujen polvet virkaten ja applikoiden.

Tuunaa housut maalaamalla kangasväreillä


sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Ompele helppo yksityiskohta vaatteeseen - Rusettiresorit paitaan

Mitä ommella piristeeksi peruspaitaan? Keksin ommella hieman tylsän kankaan kaveriksi rusetit. Sijoitin rusetit paidan helmaresoriin ja hihan alareunaan. Aivan yhtä hyvin rusetit voisi sijoittaa pääntien ja kädentien sauman väliin tai hihan yläreunaan olkapään alle. Rusetit päällystin vielä pitsikankaalla, niin yksityiskohdat erottuvat hyvin taustakankaasta.
 
 
Ompele rusettiresorit

tiistai 22. maaliskuuta 2022

Pipo Daisy mohairlangasta

Jokainen käsityöprojekti on mahdollisuus oppia uutta. Kokeilin luoda silmukat pipoon lappilaisella tyylillä. Aloitusreunasta muotoutui tällä tavalla hieman paksumpi ja jämäkämpi. Pipoon tuli 78 silmukkaa. Pipon vaihtuvanvärinen neulelanka on retroaarteita, Daisy mohairlanka.
 
Silmukoiden luominen pipoon

torstai 10. maaliskuuta 2022

Tuunaa vanhat housut uusiksi applikoimalla

Nyt on aika kaivaa tilkut esiin applikointia varten. Kolmet kierrätetyt collegehousut saivat uuden elämän My Little Pony applikoinneilla. Luvassa on ompelutekniikkavinkkejä. Mitä hyötyä on 2-puoleisesta liimaharsosta applikoinnissa?  Miten erikoisen muotoisista polvipaikoista saa helposti taitettua saumanvarat nurjalle piiloon?

 

My little pony applikointi

sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Neulotaan siililapaset

Voiko siililapaset neuloa pinkistä langasta vai onko ruskeanharmaa parempi väri? Entä pitäisikö siilin piikit neuloa hapsulangasta erikseen vai pitäisikö hapsulanka neuloa yhdessä tavallisen langan kanssa?
 

Siililapanen

maanantai 31. tammikuuta 2022

Ompelukoneen huolto kotikonstein

Kun puhdistat ompelukoneesi säännöllisesti kangaspölystä, niin se toimii paremmin. Hyvän ompelujäljen lisäksi ompelukoneesi jälleenmyyntiarvo säilyy ja jälkipolvetkin saavat ompelemisen ilon.

Ompelukoneen huolto

 

sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Polvipaikka letittämällä

Letitä kangassuikaleet yhteen ja ompele letistä kestävä ja pehmeä paikka housujen polviin. Letitettyyn paikkaan voit hyödyntää vanhat vaatteet tai jämätilkut. Lettien ompelu tuo virkistävää vaihtelua vaatteiden paikkaamiseen. Pääset tässä samalla myös kurkistamaan viime vuoden ompelutilastojani, kuinka paljon kulutin kankaita. Entä kuinka paljon korjasin vaatteita.

 

Vaatteiden paikkaus