perjantai 24. tammikuuta 2020

Miten piirrät nopeasti kaavat paitaan

Peruspaidan etu- ja takakappale ovat melkeinpä identtiset. Ainut ero on pääntien ja kainalon kaarissa. Joten paidan taka- ja etukappaleen voi jäljentää kaava-arkilta kaavapaperille päällekkäin. Ajansäästö on varmaa, kun ei tarvitse piirtää kuin pääntie ja kainalo uudestaan. Kaavapaperirullasta riittää leikata irti vain yksi miehustakappale. Tässä postauksessa jaan muutkin kaavanpiirtoniksini.

Nopea kaavojen piirtäminen

perjantai 17. tammikuuta 2020

Ompele huomaamaton paikka vuoropistoin

Lapsi sai second hand -takin, jonka hihassa oli reikä. Täytevanu pyrki ulos maailmaa katselemaan. Mietin miten saisin täytevanut takaisin piiloon. Takki on tarkoitettu "pyhätakiksi", joten paikan olisi hyvä olla huomaamaton. Ompelukoneella ei edes pääse ompelemaan hihan sisälle, joten on pakko turvautua käsin ompeluun. Vuoropistot ovat huomaamattomia, eivätkä näy päällepäin. Paikkamateriaaliksi löysin melkein samaa mustaa kangasta, mutta hätätilassa paikkausmateriaalia voi lainata takin piilossa olevista osista.

Huomaamaton paikka

perjantai 10. tammikuuta 2020

Paperimassa-askartelua munakennoista

Mitä on paperimassa-askartelu, se on sotkua munakennoista. Ei kun taidetta munakennoista mun piti sanomani. Keräsin viime pääsiäisenä violetit munakennot talteen pääsiäismunista. Nyt oli aika tarttua sauvasekoittimeen ja huristaa ne munakennot mössöksi. Lasten mielestä litsuva paperimassamössö oli aika ihanaa. Tässä on ohjeet paperimassan tekemiseen ja vinkkejä mitä paperimassasta voi askarrella.

onnittelukortti paperimassasta

keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Miltä näyttävät blogini tilastot - kooste suosituimmista käsitöistä

Vuoden vaihtuessa bloggaajat julkaisevat vuoden hitit ja ehkäpä hutitkin koostepostauksessaan. Minä ajattelin ottaa aiheeseen vähän erilaisen, tilastollisen näkökulman. Selailin läpi tilastot, löytyisikö sieltä jotain huomioitavaa tai aihetta iloon. Ehkä sinäkin olet innokas kurkistamaan kulissien taakse, joten katsotaanpa yhdessä teidän lukijoiden kanssa millaisia lukuja Kangaskorjaamon takahuoneesta löytyy.  Ota tästä karjalanpiirakka ja liity seuraan.

Leikkiruokaa karjalanpiirakat