sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Tonttu Kuuraparta ja miten kierreraita neulotaan

Tonttu Kuuraparta valmistuu näppärästi kierrätysmateriaaleista ja jämälangoista. Tämän tontun juju on piippalakissa, sitä voi taivutella rautalangan avulla eri asentoihin. Tonttulakin reunaan voit neuloa koristeellisen aloituksen kierreraidoilla. Tämä käsityöblogien joulukalenterin 5. luukku tarjoaa ohjeen kierreraidan neulomiseen. Pohditaan samalla yhdessä kuinka monella tapaa tontulle voi tehdä parran?

Neulo tonttu

maanantai 8. marraskuuta 2021

Neljä tapaa korjata vetoketju

Miten rikkinäisen vetoketjun voi vaihtaa helposti? Pikakorjaus onnistuu leikkaamalla rikkinäinen vetoketju pois. Vielä nopeammin selviät korjausompelusta kun ompelet uuden vetoketjun suoraan vanhan vetoketjun alle. Kannattaa ratkoa vanhoista vaatteista vetoketjut talteen. Koko vetoketjun tai ainakin sen lukon voi hyödyntää korjausompelussa.

 

Vetoketjun vaihtaminen

maanantai 18. lokakuuta 2021

Sormikkaat peltineuleena ja retkivinkki Raution Eihvelin näköalatornille Kalajoelle

Sormikkaiden neulomiseen puikoilla nro 2 tarvitset paljon sisua! Peltineuleella neulotut sormikkaat palkitsevat kuitenkin ahkeran neulojan, sillä ne kestävät käytössä pitkään.


Neulo sormikkaat

sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Paidan pääntien pienentäminen

Näillä ompelunikseillä saat lörpsähtäneen paidan pääntien kuntoon. Paidan pääntien pienentäminen onnistuu jopa ilman ompelukonetta. Tarvitset vain ohutta nyörikuminauhaa. Tällä korjauksella saat paidalle paljon käyttöikää lisää.

 

paidan pääntien pienentäminen

sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Kirjankannet ja pussukat karkkipapereista

Maistuuko pänttääminen paremmalta jos enkun kirjoihin ompelee karkkipapereista irrotettavat kannet? Herkuttele ja sukella karkkipaperiompelun maailmaan. Tällä kertaa on luvassa kirjan kansia ja pussukoita karkkipapereista. Kirjan kannet ovat irrotettavat ja ne voi siirtää seuraavana vuonna uuden koulukirjan suojaksi.

Ompele karkkipapereista
 

sunnuntai 29. elokuuta 2021

Vihkoja kierrätyspaperista

Persoonalliset ja kierrätyshenkiset muistivihot syntyvät lasten piirustuksista ja kesäloman aikana kertyneistä esitteistä. Miksi turhaan heittää paperia kierrätykseen, jos toinen puoli on vielä tyhjä?

 

Ompele vihko

sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Nokkossaippua hiuksille

Tässä on tarjolla superfoodia hiuksille nokkossaippuan muodossa. Luonnon väriaineista saa hauskan lisän saippuaan. Valitsin saippuaan hiuspohjaa helliviä ja ravitseviä öljyjä. Näillä ohjeilla valmistuu myös tavallinen hiussaippua hamppu- ja avokadoöljyillä höystettynä.
 
Nokkossaippuan valmistus

sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Uimahousujen ompelu ja miten ommella vuori siististi

Uimahousujen ompelu olikin yllättävän nopeaa. Uimahousuihin tuli vain kolme saumaa ja vuori on helppo tehdä yhdestä yhtenäisestä kappaleesta. Tärkein ompeluvinkki lycralle on tuore, pakkauksesta juuri otettu pallokärkineula, sillä hyppytikit saavat äkkilähdön, jos niitä meinaa näkyä.

Uimahousujen ompelu
 

sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

perjantai 4. kesäkuuta 2021

Uimapuvun ompelun ABC

Nyt on tarjolla vinkkejä uimapuvun ompeluun. Uimapuvun ompelu onnistuu pallokärkineulalla ja ihan tavallisella kuminauhalla. Postauksen lopussa on tuunausniksi, miten liian suuren uimapuvun voi pienentää sopivaksi.

Uimapuvun ompelu

 

perjantai 28. toukokuuta 2021

Kännykkälaukku ja kaksivärinen vetoketju

Onko sinulla joskus vaikeuksia päättää sopivan väristä vetoketjua laukkuun tai vaatteeseen? Tässä on ratkaisu, ompele kaksivärinen vetoketju! Samalla saat ompelutyöhösi hauskan jujun.

 

Vetoketjun tuunaus


torstai 20. toukokuuta 2021

Lierihattu ja koristeompeleita metallilangalla

Kimalteleva konekirjontalanka on kaunis yksityiskohta lierihatussa tai missä tahansa vaatteessa. Hopean värisen metallilangan pariksi voi valita ompelukoneen koristeompeleita. Kiiltävä metallilanka ja suoralla ompeleella tehdyt tikkaukset ovat myös lyömätön yhdistelmä. 

Metallilangalla ompelu

lauantai 8. toukokuuta 2021

Salama -lippalakin kaavat ja ompeluohje

Ompele itse lippalakki. Tämä korville ulottuva malli suojaa hyvin auringolta. Vain kolmesta osasta leikattava lippiksen kupu mahdollistaa suuren kuviot tai väriblokit.

Lippalakin kaava


lauantai 1. toukokuuta 2021

T-paitoja tilkuista ja jämäpaloista

Voittajafiilis! Sain hyödynnettyä tilkkuja järkevästi t-paitojen ompelussa. Nämä tilkkupaidat ovat juuri sopivasti persoonallisia. Tyhjentynyt tilkkulaatikko on valmis seuraaviin koitoksiin.

 

T-paitoja tilkuista ja jämäpaloista osa 2 löytyy täältä.


ompele paita tilkuista

maanantai 19. huhtikuuta 2021

Kierrätä rikkinäiset sukat resoreiksi

Näin värikkäitä resoreita ei kangaskaupasta löydy! Kuviollisista sukista ompelet astetta persoonallisemmat resorit lahkeisiin ja hihansuihin. Hyödynnä risan sukan ehjä varsi, älä turhaan heitä roskiin.

Ompele rikkinäisestä sukasta

sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Silkkinen suolasaippua perunoiden keitinvedestä

Valmistin hellävaraista ja kosteuttavaa saippuaa oliiviöljystä ja ruususuolasta. Perunoiden keitinvedestä sain mukaan vielä vaahtoavuutta ja silkkisyyttä. Tässä on tarkat ohjeet miten voit toteuttaa oman luksussaippuasi.

Suolasaippua resepti

torstai 8. huhtikuuta 2021

Saippuainnostus - voiko lipeää käyttää saippuan valmistuksessa turvallisesti

Itse tehdyn saippuan hellävaraisuus, kosteuttavuus ja kemikaalikuorman vähäisyys olivat tärkeimmät johtotähdet, miksi halusin tehdä saippuaa itse. Saippuan valmistuksessa käytettävä lipeä kuitenkin jännitti. Kirjoittelen tähän asioita, joilla minun lipeäkammoni hellitti ja uskalsin ryhtyä saippuamasssan sekoittamiseen alusta asti itse. Jos sinäkin olet haaveillut kotitekoisen saippuan valmistuksesta, niin tässäpä erilaisia vinkkejä ja ohjeita turvalliseen työskentelyyn.

Saippuan valmistus

lauantai 27. maaliskuuta 2021

Leikitään - Uusiokäyttöä yllätysmunan muovikoteloille

Otin haasteeksi keksiä uusiokäyttöä yllätysmunien muovikoteloille. Näitä muovimunia ja niiden sisällä olleita yllätyksiä on kertynyt meille melko kasa. Erityisesti keräsin tähän ideoita leikkeihin ja peleihin, joissa voi hyödyntää suklaamunien muoviset sisukset.

Askartele yllätysmunan muovikoteloista


lauantai 20. maaliskuuta 2021

Näin ompelet farkkujen tikkaukset

Tässä on ompeluvinkkejä miten onnistut farkkujen saumojen ompelussa. Ota avuksi korkeudentasoituslevyt tai saumanylitysapu, niin saat farkkusaumat näyttämään tehdastekoisilta. Näppärän korokepalan voit tehdä myös itse farkusta taitellen. Näillä apuvälineillä paksujen saumojen tikkaaminen sujuu kuin tyhjää vain.


Paksujen saumojen ompelu

perjantai 12. maaliskuuta 2021

Farkkujen suurentaminen vyötäröltä

Niks naks, farkkujen vyötärö suuremmaks. Tällä pienellä korjausniksillä saat venytettyä muutaman lisäsentin farkkujen vyötärölle huomaamattomasti. 

Farkkujen vyötärön leventäminen

perjantai 5. maaliskuuta 2021

lauantai 27. helmikuuta 2021

Ompele kaitaletasku vetoketjulla

Kyllähän vaatteessa pitää taskut olla. Tässä on vähän erilainen kaitaletasku, jossa on lisänä vetoketju. Ompele ja onnistu!

Tasku ompeluohje

perjantai 19. helmikuuta 2021

Legoteippi - Rakenna suoraan seinään

Pidän toiminnallisesta sisustuksesta, sellaisesta jossa voi leikkiä. Pystysuoraan seinään liimatut "Lego-teipit" todella kutsuvat leikkimään. Samalla ne ovat lasten huoneen väriläiskä. Nyt lähdetään sisustamaan ja leikkimään Legoilla, tule mukaan.

Mayka rakennuspalikkateippi
 

torstai 11. helmikuuta 2021

Tuunausidea - lapasesta Barbien mekko

Joskus on ihan onnen kauppaa, keksiikö vanhasta vaatteesta jotain tuunattavaa vai jääkö se odottamaan vuoroaan pahvilaatikon pohjalle. Nämä lapaset pääsivät ilahduttamaan nukkeleikkejä. Barbien vaatekaappi täydentyi kierrätetyillä neulemekoilla.


lapasen tuunaus

torstai 4. helmikuuta 2021

Riittävän iso kauluri ja ompeluohje siihen

Onko jo kiire ulos, tämän merinovillaisen kaulurin ompelet vartissa lämmikkeeksi. Kauluri yltää harteille ja rinnalle, joten se toimii samalla lisäkerroksena.

Ompele kauluri

perjantai 29. tammikuuta 2021

Ompele hanskat - rikkinäisen toppatakin uusiokäyttö

Rikkinäisestä toppatakista on moneksi. Keräsin tähän vinkkejä mihin vanhan toppatakin osia ja vettähylkivää kangasta voi käyttää. Kokeilin toppahanskojen ompelua, ja yllätyin miten helposti hanskat valmistuivat.

Toppahanskojen ompelu

 

maanantai 25. tammikuuta 2021

Saumurin huolto kotikonstein

Saumuri toimii hyvin, kun muistaa puhdistaa ja huoltaa sen säännölliseti. Tässä on pari niksiä, joilla helpottaa saumurin puhdistusta. Tarvitset avuksi maalarinteippiä ja rikkinäisen sukan.

saumurin huolto

lauantai 16. tammikuuta 2021

Miten kirjoitan hyvän käsityöohjeen

Halusin vähän erilaisen näkökulman tähän vuoden ensimmäiseen koostepostaukseen, joten luvassa on ohjeita ohjeiden kirjoittamiseen. Käsityöohjeet ja vinkit kiinnostavat lukijoita, joten välillä on hyvä pohtia, miten ohjeesta saisi lukijaystävällisen, toimivan ja ehkä jopa mielenkiintoisen. Tässäpä siis erilaisia näkökulmia käsityöohjeen kirjoittamiseen.

Käsityöohjeen kirjoittaminen