lauantai 23. helmikuuta 2013

Lisää lakkeja ja lapasia

Ommel silloin, toinen tällöin ja sain valmiiksi pari lakkia sekä kypärämyssyn vauvalle. Sininen lakki on tehty noin 20 vuotta vanhasta collegetakista. Takki oli reikiintynyt, mutta siitä löytyi myssyn verran ehjiä kohtia. Onnenapila vain siksakilla kylkeen kiinni. Kypärämyssyyn olen löytänyt jostain nettikangaskaupasta lämmintä merinovillaneulosta. Lakin kaava Suuresta Käsityölehdestä 4/2006 (koot päänympärykselle 30 ja 35cm). Kypärämyssyn kaava Suuresta Käsityölehdestä 10/2004 (koot 70/80 ja 90/100 cm).


Sitten olen virallisesti aikuinen, kun osaan pestä pyykkiä oikein. Nämä lapaset eivät kestäneetkään konepesua ja pääsivät yllättäen kutistumaan. Nyt näille lapasille löytyi käyttäjä. Tylsän harmaat lapaset koristelin huopapalloilla. Ompelin pallot tarkoituksella eri järjestykseen toiseen lapaseen. Neulottuihin lapasiin olen tavannut pujotella lisävarusteeksi nyörin, se on helppo pujotella silmukoiden lomaan. Nyörin avulla lapaset pysyvät melko takuuvarmasti innokkaimmankin huitojan käsissä.

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Perheen pienimmälle

Säästämäni trikootilkut pääsivät tärkeään tehtävään suojaamaan vauvan päätä ja käsiä. Osa lakeista on niin suuria, että menee taaperollekin. Tuossa sinisessä lakissa on tasku, johon voi pujottaa kuulokojeen. Kaavoja lakkeihin löytyi Suuresta Käsityölehdestä 4/2006 (koot päänympärykselle 30 ja 35 cm) ja Ottobrestä 6/2012 (koot 38-50 cm).


Vauvan lapaset syntyivät putken muotoon ommellusta resorinpalasta. Lapasensuuhun ompelin saumurilla rullapäärmeen. Seuraavaksi saumuroin sivun ja kärjen yhteen. Lapaset ovat niin pitkät, että ylettyvät kyynärtaipeeseen asti.


Saa nähdä, miten tämän äidin aika jatkossa riittää käsitöihin ja blogin päivittämiseen. Toivottavasti ehdin saada päivittäisen toimintaterapia-annoksen edes 5 minuutin pätkänä.

tiistai 5. helmikuuta 2013

Isoäidinneliösäärystimet

Jäin koukkuun isoäidinneliöiden virkkaamiseen. Tällä kertaa neliöistä syntyi säärystimet. 

Valitsin langat säärystimiin värin perusteella, enkä miettinyt erivahvuisten lankojen yhteensopivuutta. Sain silti riittävän tasakokoisia neliöitä virkatuksi. Työ eteni mukavasti kunnes huomasin, että 14 silmukkaa puikolla Nalle-langasta kiristää mukavasti säären ympärillä. Kirjaston neuleillassa kutomani resorit sai purkaa seuraavana päivänä kokonaan. Eli 95 % keskittyminen johtaa 50 % suoritukseen.

Sinertäviä ja vihertäviä jämälankoja

Neliöt yhdistettynä


Joustinneuletta ja säärystimet ovat valmiit.
 Jämälankoja jäi ainakin vielä puolet käyttämättä, joten pitää keksiä niille vielä jokin projekti...