maanantai 23. kesäkuuta 2014

Lippalakit & ompelun apuvälineitä osa 4

Aivot jäivät vielä pyörälle spiraalihousujen ompelusta. Nyt laitoin kierrettä lippalakkiin. Ja vieläkin enemmän kaavaa olisi saanut kiertää, että tulos olisi ollut hyrrämäisempi. Ruskea-vihreä lakki on koottu tavallisista suorista kiiloista, kun etsin kiiloille sopivaa kokoa ja muotoa.Lippalakki ommellaan kuudesta kiilasta. Suikaloin kaavan ja kokosin uudestaan kontaktimuovin päälle. Käytän usein kaavapaperina lapsen piirustuksia, niin tulee taltioitua lapsen taideteokset samalla.Tältä lippalakit näyttävät sivulta katsottuna. Kovikkeena lipassa on yläpuolella kovikevanua ja lipan alapuolella tukikangasta. Kovikevanusta kerron tarkemmin sämpyläkorien ompelun yhteydessä.

Kuvat on otettu juhannuksena. Ulkoillessa piti olla tuulipuvut ja vuorelliset hanskat, että tarkeni.Tältä lippalakki näyttää edestä


Tässä kuva vielä päälaelta.

En tehnyt lippalakkeihin vuorta, vaan käänsin alareunan resorisuikaleen avulla. Venytin resoria, niin lippis pysyy paremmin päässä. Alareunan ompeluun oli hankalaa valita sopivan väristä ompelulankaa, kun oranssit ja vihreät kiilat vuorottelivat. Kolmannesta lankarullalaatikosta löysinkin siimaa.

Siima on läpinäkyvää ompelulankaa, se sointuu aina kankaan värin kanssa yhteen. Se on ohutta ja taipuisaa, sitä voi ommella tavallisella neulalla. Siima purkautuu helposti rullalta, joten olen ommellut sen ympärille resorista tuubin. Siima saattaa tuntua ihoa vasten pistelevältä, joten työn nurjalla kannattaa käyttää tavallista ompelulankaa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.