tiistai 5. marraskuuta 2013

Potkarit triplana, harmia tuplana

Tein kolmet potkuhousut sarjatyönä. Tässä kuvakollaasia, millaista se on kun homma vastustaa niin maan perusteellisesti.

Jos napinläven tekee takakappaleen puolelle, niin olkaimen pää jää törröttämään hienosti. Ei näin. Etukappaleen olkaimeen siis tehdään napinläpi!

Eikä nuo olkaimien resorireunat nyt muutenkaan niin tarkasti osuneet kohdalleen, onneksi kyseessä on nurjapuoli.

 Tuonne nilkan kohdalle meinaa jäädä aina reikä.


Tässä on piilokuva; etsi henkseleiden jatkokohta. Jokaikiseen potkuhousun olkaimeen tein jatkopalan. Oliko minulla alunperinkin lyhyt kaava vai ehtikö vauva kasvaa pari senttiä näitä ommellessa. Minulla on jotain perintöneppareita, joita kokeilin käyttää pois. Niitä todellakin tuli käytettyä noin parikymmentä, että sain vastinkappaleet osumaan ja nepparin pysymään kiinni. (Mutta tuohon resorikanttaukseen, joka kiertää olkaimen, olen tyytyväinen.)

Raitojen kohdistuksen otin varman päälle ja nuppineulasin kappaleet yhteen jokaisen raidan kohdalta, ompelin ensin ompelukoneella ja sitten ilman nuppineuloja saumurilla. Ja tadaa, raidat ovat puoli senttiä huti! Ylemmästä kuvasta näkyy myös "taitava raitojen kohdistus".

Tässä on hyvä kuvion kohdistus. Vauvalla on nyt puu ahterissa ;)

Valmis trio. Lopuksi vielä saumuri piti viedä huoltoon, se alkoi hyytyä paksujen joustofroteiden ompelussa. Ei muuta kuin uudella innolla eteenpäin ja seuraavaa vaatetta työn alle, kyllä se siitä.

 Vielä on perjantaihin asti aikaa käydä osallistumassa arvontaan täällä blogissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.