torstai 11. joulukuuta 2014

Tonttulakki à la Kangaskorjaamo

Äkkiä. Nyt heti. Kiire tappaa luovuuden. Ei ole aikaa edes metsästää materiaaleja. Tyttö tarvitsi tonttulakin muskariin. Tein pannan päänympäri, kavensin sitä takaa, leikkasin hiippalakin, jätin poimutusvaraa otsalle. Laitoin pitsin saumaan. Ja siinä se on. Vähän erilaisempi kuin muilla. Paljon istuvampi kuin kaupasta ostettu.


Tonttulakin sivuprofiili

Tonttulakin otsalla näkyvät poimutukset.

Tänään ennen muskaria ehdimme työstää itse tehtyä muovailuvahaa. Ohje kotiutui meille paikallisen ompeluryhmän järjestämästä joulukalenterivaihdosta.  Lorvikatarrin sivuilta löytyi samainen ohje.

Laitoin vähän vihreä elintarvikeväriä sekaan, mutta olisi saanut laittaa reilusti. Muovailuvaha oli pehmeää työstää, eivätkä kädet tahmaannu yhtään.

Minä innostuin työntämään muovailuvahaa ilmapallon sisään. Käytin piimäpurkin kaadinta suppilona. Ilmapallosta tuli sellainen hypisteltävä ja muovailtava lelu. Stressileluksikin sitä voisi sanoa.

Muovailuvahan pitäisi säilyä suljetussa astiassa kuukausia. Laitoin sen ensin kelmuuun ja sitten lasipurkkiin odottelemaan seuraavaa käyttökertaa.

3 kommenttia:

  1. Tonttulakki on tosi kaunis ja varmasti ei toista samanlaista tule ihan heti vastaan! Muovailuvaha on kivaa tehdä, miksiköhän sitä tuleekin niin harvoin itse tehtyä..

    VastaaPoista
  2. Kiitos kun kävitte kommentoimassa. Toivottavasti saan tehdyksi muovailuvahaa eri värissäkin, se tuntuu niin hyvälle. Ja lapsille muovailu käy ihan leipomisesta, jos ite on laiskana eikä jaksa tehdä oikeaa sämpylätaikinaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.