keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Kymmenen metriä ja yhdeksänkymmentä senttimetriä

Parin viime kuukauden aikana olen ottanut asiaksi tyhjentää puuvillakankaiden hyllyä. Olenkin päässyt hyvin vauhtiin. Vähän on pitänyt hakea täydennystä kangaskaupasta, kun kaapissa ei ole ollut juuri sitä oikeaa väriä. Takin ompelun jälkeen on ollut mukava suristella vaan suoraa saumaa.

Nämä jouluiset kauppakassit ovat meillä käytössä nyt.
Kauppakassit, kankaan menekki 3,4 m

Kauppakassit, menekki 1m
Kauppakassi ja neuvolakortinkannet 0,5 m
Tyynyliinat 1 m


Pussilakanat 5 m
Kauppakassit, vuoritettu samalla kankaalla, menekki 2 m

Näiden lisäksi olen ommelut kaksi tyynyliinaa ja kaksi kauppakassia eli kulutusta 2 m. Yhteensä tulin ommelleeksi puuvillakankaita 10,9 metriä kahden kuukauden aikana.

Laskinpa huvikseni myös koko vuoden kankaankulutuksen. Tai paremminkin arvioin näin jälkikäteen paljon kangasta kului vaatteisiin. Laskin käsieni kautta muuttuneen 19,1 metriä kangasta vaatteiksi/ hyödykkeiksi. Tähän summaan en laskenut kierrätysfarkuista tai neulepaidoista tehtyja uusiovaatteita. Koko vuoden saldo olisi siis pyöreästi 30 metriä ja kierrätysompelut päälle.


 Linkki kauppakassien ompeluohjeisiin.

1 kommentti:

  1. Oletpa ollut ahkera :). Kauniita eritoten nuo tilkku-kassit! Kauppakasseille olisi kyllä tarvetta meilläkin. Minulla on vaan valkopohjaista puuvillaa ja veikkaan sen kyllä likaantuvan alta aikayksikön kauppakäytössä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.