tiistai 20. tammikuuta 2015

Nipsu -lapaset

Viimeiset puoli vuotta olen kutonut näitä Nipsu -lapasia. Lankana on Novitan Nalle ja puikkokoko on 2,5. Ohjeen sain Kardemumman talosta. Ohje oli aikuiselle, mutta lankaa ja puikkokokoa pienentämällä nämä lapaset päätyvät tytön, 4 v. käyttöön. Kasvunvaraa jäi todella reilusti, kun ajattelin näiden kutomisen kestävän vähintään vuoden (tai kaksi).


Vuoritin lapaset ompelemalla merinovillaiset sisälapaset. Piirsin itse lapaskaavan, jossa on mahdollisimman vähän saumoja. Olen tyytyväinen myös siihen, että sisälapanen seuraa muodoiltaan päällilapasen peukalokiilaa. Kuvan mitoilla tulee siis lapsen käteen sopiva lapanen.

Sisälapanen loppuu ranteeseen, joustinneuleen kohtaan ei tullut vuoria. Kiinnitin vuorin käsin ommellen, niin valmiissa lapasessa ei näy mitään ompeleita päällepäin.

Länttään lopuksi vielä kuvan lahjaksi ommelluista vauvanlapasista. Pari ekaa on ommeltu pelkästä resorista ja kolmansissa käsiosa on trikoota.

6 kommenttia:

 1. Ihanat lapaset. Noita trikoisia vauvanlapasia mulla odottaisi tuolla vino pino valmiiksi leikattuina, kukahan ne ompelisi..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mun kokemuksen mukaan, kun vaan saa polkaistua ensimmäiset tahdit ompelukoneeseen, niin loppu valmistuu hetkessä huomaamatta, että ei muuta kuin hommiin :)

   Poista
 2. Hei, kiva kun kävit kommentoimassa blogissani, kiitos siitä ja sinulla lienee Bernina, kun on bsr tikkausjalka käytössäsi. Ompelen Brother Innovi`s 1500 kirjontakoneella. Bsr jalka on varmaan hyvä, koska eräs tilkkulijoista ainakin ylistää sitä vapaakirjonnassa todella paljon. Sitä ei ilmeisesti saa muihin ompelukonemerkkeihin ainakaan vielä, joten täytyy tyytyä tavalliseen jousijalkaan vapaatikkauksessa ja kirjontajalkaan kirjontakuvia tehdessä.
  Kivat Nipsulapaset ja vuoritetut ovat kaksinverroin mukavat:) Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vapaakirjonta/ tikkaus onnistuu hyvin tavallisella kirjontajalalla. Bsr- nopeuttaa vaan hommaa rutkasti. Kaikista parasta olisi omata vakaat kädet vapaakirjonnassa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.