maanantai 12. tammikuuta 2015

Elvis ja Madonna meikkipussukat

Kaikilla "oikeilla" tilkkutöillä pitää olla nimi, joten saanko esitellä: Elvis ja Madonna. Meikkipussukat, jotka voi ripustaa naulakkoon. Vihreässä pussukassa on samanlainen hopeanauha kuin Elviksen housujen sivusaumassa. Punainen pussukka on saanut nimensä Madonnan huulipunan sävyjen mukaan.


meikkipussukat tilkuista


Pyöreät patalaput ompelin vanhoista farkuista. Sisään laitoin eristeeksi froteepyyhkeen. Leikkasin ja silitin kuviollisesta puuvillakankaasta vinonauhan reunoille. Näiden "Levisten" ompelussa on näköjään tullut pieni moka, kun takataskut olivat samanlaiset, eivätkä toistensa peilikuvat.

Tästä löydät ohjeen ja videon miten voit silittää itse vinonauhaa silmäneuan avulla mistä tahansa puuvillakankaasta.


patalaput farkustaSeuraavilla ohjeilla syntyy ruusun tai muffinssin muotoinen neulatyyny. Muffinssineulatyynyyn valitaan ruskeansävyjä ja uloimmaisen renkaan voi tehdä paperivuoan väriseksi. Ruusuneulatyynyyn valitaan punertavia sävyjä.


Ruusun muotoinen neulatyyny


Ruusun muotoinen neulatyyny


Leikkaa kangassuikaleet:
1. 12 cm x10 cm (sisin ympyrä)
2. 12 cm x 14 cm
3. 12 cm x 20 cm
4. 12 cm x 27 cm (uloin ympyrä)

Leikkasin suikaleet kaksinkertaisesta kankaasta; päällimmäinen oli läpinäkyvää pitsiä ja alimmainen violettia collegea.

Ompele jokaisen palan 12 cm pitkät sivut yhteen oikeat puolet vastakkain. Taita pala kaksinkerroin. Sauma jää sisäpuolelle. Täytä ura vanulla.

Laita renkaat sisäkkäin. Pistele käsin muutamalla pistolla renkaat pysyvästi paikoilleen.


ohje ruusunmuotoiseen neulatyynyyn


Leikkaa pahvista/ muovista tukipala pohjaan ja päällystä se kankaalla. Eli ompele kankaan ympäri poimutuslangat. Kun vedät poimutuslangoista niin kankaan reuna käääntyy tukimuovin päälle kuin itsestään. Ompele pohja kiinni käsin neulatyynyn alle.

Itse käytin neulatyynyn pohjaan kanafileepakkauksen keltaista muovia.

Neulatyynyn pohjasta ei tule neulat läpi
Ompelin nämä käsityöt Facebookin ompeluryhmässä järjestettyyn joulukalenterivaihtoon. Joten vinkkaankin, että näissä on myös lahjaideaa.


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.