maanantai 14. joulukuuta 2015

Talvifarkut ja muita lämpöisiä ompeluja

Kunnon talvi antaa odotuttaa itseään. Olen kuitenkin varautunut talven tuloon ommellen. Tyttö sai talvifarkut, näillä ja toppatakilla on näppärämpi lähteä kauppareissulle kuin toppahaalarilla. Vuoritin farkut bambutrikoolla.
Lahkeeseen ja takataskuun tein vapaalla konekirjonnalla tähtikuvion. Apuna käytin bsr-tikkausjalkaa. Inspiraation tähden koukeroihin sain aikuisten värityskirjoista, joissa on paljon pikkutarkkaa väritettävää. Taskun suuhun ompelin tähtirivin.

Täältä löydät yksityiskohtaiset ohjeet vapaaseen konekirjontaan ja lisää ideoita mitä tavallisella ompelukoneella voi kirjoa.

Etutasku ja lahkeen tähtikuvio

Takataskut

Kovilla pakkasilla farkkujen alle voi pukea meronovilllaiset pitkikset, niin varmasti tarkenee. Poika sai pitkisten lisäksi vielä merinovillahaalarin, vilukinttu kun on.


Lahkeisiin ja hihoihin jää hyvin kangas rutulle, eli kasvunvaraa tuli puolivahingossa vaatteisiin mukaan ainakin yhden talven verran.


Merinovillakangasta riitti vielä kypärälakkiin.

2 kommenttia:

  1. Kivat nuo koristeompeleet! Varmasti lämpöiset välivaatteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli yllättävän kivoja tähtiä pienellä vaivalla, voisin kokeilla vielä johonkin muuhunkin. Ja villavaatteet ovat olleet lasten mielestä myös sopivan liukkaat, pukevat nuo päälleen sisälläkin ja laskevat liukumäkeä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.