sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Barbille vaatteita

Suunnittelin ompelevani joululomalla vaatteet nukeille. Baby Born nukke onkin jo vaatteensa saanut ja sivutuotteena julkaisin blogissani viisi kaavaa Baby Born nukelle. Arvaapa muuten montako kertaa näitä vaatteita on puettu nukelle? Ei ensimmäistäkään kertaa! Siitä huolimatta ompelin seuraavaksi Barbille uudet vaatteet. Ompelin, vaikka tyttö totesi, että Barbit eivät tarvitse uusia vaatteita.

Ompele barbin vaatteita

Nämä mekot ompelin ensimmäisenä. Lapsi sanoi: "Äiti kiltti, ompele lisää, nämä ovat niin hienoja. Housuja ei tarvitse ommella." Äkkiä tuo lapsosen mieli muuttui. Näillä vaatteilla onkin nyt leikitty urakalla. Osan mekoista ompelin kellohelmalla, niin vältyin liialta poimuttamiselta.

ompele barbille mekkoja

Ompelin vanhasta pitsiliinasta hameen. Tämä pitsiliina oli alun alkaen jo epäonnistunut, sen reunat jäivät kupruille. Siksipä se oli aivan sopiva Barbin hameeksi, helmat hulmuavat hienosti. Leikkasin pienen reiän liinan keskelle, vahvistin reunat purkautumattomiksi kolmella kierroksella siksakkia. Tein halkion, jonka vahvistin samoin siksakilla. Lopuksi ompelin vyötärölle nauhan ja nauhojen päihin nepparit.

ompele barbille hame pitsiliinasta


Barbien kotelomekko ilman kaavoja. 


Nämä ovat helppoja ommella, eikä näihin tarvitse edes tarroja kiinnittimiksi.

1. Leikkaa resorista 13 cm leveä ja 14 cm korkea palanen. Leikkaa helmarimpsuun 26 cm leveä ja n. 10 cm korkea palanen. Taita ja silitä helmarimpsu kaksinkerroin. Kun teet helmarimpsun ohuesta kankaasta kaksinkertaisena, niin alareunaan ei tarvitse ommella päärmettä ja aikaa säästyy. Rimpsun voi korvata myös pitsinauhalla.
2. Taita resorin yläreunaan n. 2 cm leveä päärme. Taita takakappaleen puolella 0.5 cm enemmän. Ompele päärme joustavalla ompeleella.
3. Ompele poimutuslangat helmarimpsuun, poimuta ja ompele resorin alareunaan.
4. Venytä ja neulaa kangas Barbin vartalon ympärille, niin saat  selville mihin tulee takasauma. Kuvasta näkee hyvin, miten kaareva ommel pitää olla, että vyötäröstäkin tulee istuva.
5. Ompele takasauma.

ompele barbille mekko ilman kaavoja


Kotelomekkoja barbeille

ompele barbille vaatteita ilman kaavoja


Virkatut asusteet barbille: vyö, hattu ja laukku

Virkkaa barbille asusteita


Kaavat ovat kirjasta Ompele Barbien puvusto: Jette Riisgaard-Ternsoe.


Muita vinkkejä Barbien vaatteisiin ja asusteisiin

 

Keräsin myös Pinterestiin kaavoja ja ideoita Barbin vaatteiden ompeluun.


8 kommenttia:

 1. Hienoja! Itse puuhastelin viime viikolla samojen juttujen kimpussa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Samoissa puuhissa ollaan siis oltu.

  VastaaPoista
 3. Toi on aika nerokas tapa uusiokäyttää pikkuliinoja! Erityisesti kiinnostaisi, miten tuo lierihattu on tehty? Tässä oma ratkaisu kaavapulmiin: https://misabarbie.wordpress.com/2018/04/07/ompele-barbille-perushame-omalla-kaavalla-helposti/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi ja vinkistä :) Lierihatun virkkailin sovittamalla barbien päähän, lisäämällä ja kaventamalla silmukoita ja välillä purkamallakin. Eli valitettavasti minulla ei ollut mitään ohjetta. Koitahan löytääkö Google jotain lierihatun ohjetta lapselle, josta voisi lähteä soveltamaan pienemmillä silmukkamäärillä barbien hattua.

   Poista
 4. Innostuin itsekki ompelee mekkoja barbille vaikka ei ole ketään ketä leikkisi niillä. Jos saisin jonkun tytön iloiseksi näillä tekeleilläni..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityöharrastus ja ompelu ei mene koskaan hukkaan. Tässä harrastuksessa näkyvä kädenjälki tuo iloa itsessään tekijälle. Ja eiköhän aikaa myöden Barbien vaatteet löydä käyttäjiä lähipiiristä tai myyjäisistä.

   Poista
 5. Hienoja vaatteita! Itse löysin kaapin kätköistä huivivaraston, ja kirppikseltä barbin. Barbi on pesty ja kammattu. Nyt hommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvä kierrätysompeluidea käyttää huiveja Barbien vaatteisiin. Ompelun iloa Sinulle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.