torstai 25. toukokuuta 2017

Pyöräilykypärän virkatut koristeet

Sopivan pyöräilykypärän ostaminen lapselle on haastavaa. Kypärän pitäisi miellyttää käyttäjää ja käyttäjän vanhempia. Virkatuilla koristeilla saimme tuunattua pyöräilykypärän kauniiksi, persoonalliseksi ja kaikkia miellyttäväksi. Postauksen lopussa on vinkkejä, miten koristeet voi liimata pyöräilykypärään.

Lapsi itse toivoo söpöä kissankorvilla varustettua kypärää. Isä toivoo kirkkaanväristä kypärää, joka erottuu liiikenteessä. Äiti toivoo, että kypärä on mahdollisimman pitkäikäinen. Kissanpentua muistuttava kypärä saattaa tuntua ensi vuonna jo lapselliselta.
pyöräilykypärän tuunaus


Ostimme kirkkaan keltaisen kypärän, jossa oli molemmilla sivuilla mustat aukot, ikäänkuin kypärässä olisi ammottava reikä. Virkkasin koristeet, jotka peittivät nuo mustat kohdat. Lapsi sai itse valita, mitä koristeita virkataan. Ruusu ja kissa syntyivät vapaamuotoisesti virkaten, pura ja kokeile -taktiikalla. Virkkauslankana käytin Novitan Tennesee -lankaa.

pyöräilykypärän koriste

Liimasin koristeet pyöräilykypärään kuumaliimalla. Kevyesti kiskoen ne eivät ainakaan lähde irti. Aikaisemmin liimasin postilaatikon kanteen pitsiliinan Bison Universal pikaliimalla. Tästä näet kuvat, meidän postilaatikosta. Pitsiliina pysyi paikoillaan melkein kaksi vuotta, vaikka altistui sateelle ja auringolle päivittäin. Pikaliiman pitää antaa kuivua 24 tuntia, jotta se on täysin kuivaa. Nyt valitsin kuumaliiman, koska liimalla ei ole aikaa kuivia rauhassa, kun kypärää tarvitaan päivittäin.

virkattu kukka


Luulen, että kuumaliima on helposti kiskottavissa irti pyöräilykypärästä, jos tulee tarve irrottaa koristeet. Ainakin muilta pinnoilla  olen saanut rapsutettua kuumaliiman hyvin irti.

virkattu kissa 

 Pyöräilykypärää voi koristella myös pitseillä, kuten tässä mallissa.
Lopuksi vielä muistutus. Ole tarkkana, kun tuunaat pyöräilykypärää, säilytä kypärän suojaavat rakenteet ennallaan.

Vinkkejä valmiiden tuotteiden tuunaamiseen virkatuilla yksityiskohdilla

2 kommenttia:

  1. Kauniit kiitokset:) Vähän jäi kissan takaa pilkistämään tuota kypärän mustaa kuviota, mutta ei se haittaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.