maanantai 1. toukokuuta 2017

Toukokuun Suomi100-teemakäsityön aiheena on sininen ja valkoinen

Tänä vuonna blogissani pyörii käsityöhaaste, jossa kuvataan Suomea ja suomalaisuutta käsityön keinoin. Toukokuun #suomi100_käsityöteema on sininen ja valkoinen. Sininen niin kuin järvet ja joet, valkoinen niin kuin taivaan pilvet. Käsityön voi toteuttaa näillä väreillä tai siihen voi lisätä muita värejä oikean tunnelman aikaansaamiseksi. Värihaaste voi tuntua helpolta, mutta onko se sitä? Testaa ja kerro.

Toukokuun käsityö


Lisään toukokuun käsityöteemaan vielä bonustehtävän: Se on raha. J.V. Snellmanin päivää vietetään 12.5. Hänen ansiostaan suomalaiset siirtyivät käyttämään hopeamarkkoja. Markka on otettu käyttöön Suomen rahayksikkönä vuonna 1860. Rahaan liittyykin monia sanontoja. Millainen olisi sinun tarkan markan käsityösi? Bonustehtävän voit tehdä ennen tai jälkeen kuukauden varsinaisen teemakäsityön. Voit yhdistää nämä kaksi teemaa tai käyttää vain toisen. Tee niin kuin sinulle parhaiten sopii.

Tervetuloa mukaan yhteisölliseen käsityöhaasteeseen, toimi näin:
 1.  Ideoi ja valmista suomi100 -teemakäsityö tai useampi, tekniikka on vapaa.
 2.  Kuvaa ja esittele käsityösi muillekin sosiaalisessa mediassa.
  •  Blogijuttusi voit linkittää tämän postauksen kommentteihin. Teen niistä yhteenvedon postauksen loppuun. 
  •  Kuvan voit julkaista myös Instagrammissa ja Facebookissa #suomi100_käsityö ja tagilla @kangaskorjaamolla.
  •  Kangaskorjaamon facebook sivuille voit lisätä kuvia.
 3. Ei olla turhan tarkkoja, eikä ainakaan stressata. Jos käsityösi ei valmistu juuri toukokuussa, niin esittele se myöhemmin. Aikaisempiin teemoihin voi myös palata koko vuoden ajan ja tehdä niihin sopivan käsityön.
Tammikuun ensimmäisessä postauksessa on luettavissa jokaisen kuukauden teemat.
Tässä kuvassa on minun huhtikuun teemakäsityöni. Olipa vaikeaa keksiä omaan maakuntaani liittyvää käsityötä, ja nyt mentiin siitä yli, mistä aita oli matalin. Pussukkaan meni neljä karkkipaperia. Aikaisemmin olen kirjoittanut ohjeet miten näitä pussukoita voi ommella karkkipaperista.

Karkkipaperi ompelu

Toukokuun teemakäsitöiden yhteenveto, sininen ja valkoinen. Bonustehtävänä oli raha.
Ompelin haipenaalin silmät 10 pennin kolikoista
Sinivalkoisia villasukkia / Craft Candidate
Sinivalkoisia helmiä/ Pikku Akan Tilkkuvakka
Rannekoru makeanveden helmistä ja hopealusikan osista/ Koruna

Instagramissa #suomi100_käsityö

Hei, kesäkuussa tehdään käsitöitä suomalaisten laulujen ja runojen tahtiin, nähdään!

Blogissani on meneillään keväinen siivous ja ulkoasun uudistus. Onko tämä tekstiosio liian leveä? Mahtuuko teksti sinun näytöllesi vai pitääkö sinun rullata sivusuunnassa?

6 kommenttia:

 1. Mun kannettavan näytöllä tämä sinun uusi sivusi näyttää oikein hyvältä. Ja kannettavalla minä pelkästään näitä blogeja lueskelenkin. :)
  Ilman muuta mukana tässäkin kuussa. Kunhan vain ehdin. :)
  Sininen ja valkoinen - siitä voisi keksiä vaikka mitä ihanaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, josta muistuikin mieleen, että tästä tekstistä puuttui linkki sinun huhtikuun teemakäsityöhön. Nyt asia on korjattu:)

  VastaaPoista
 3. Tässäpä mun toukokuun juttu. Meni esittely kesäkuun puolelle, mutta työ on tehty toukokuussa. :)
  http://pikkuakantilkkuvakka.blogspot.fi/2017/06/sinisia-ja-valkoisia-helmia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta. Tykkään taas ideastasi täysillä. Huomasin, että kannattaa laittaa nämä teematyöt esille juuri näihin postauksiin, joihin olet kommentoinut. Alkuun yritin tehdä koonnin seuravaan kuun alkuun. Nyt oon ne vaihtanut niiiden paikkaa.

   Poista
 4. Onpa kiva tämä sinun teemakäsityöhaaste! Nyt vasta siihen tutustuin, ja tämä onkin nyt ensimmäinen työni. Vaikkakin minulla työn valmistuminen hujahti selvästi kesäkuun puolelle... :) http://l-koruna.blogspot.fi/2017/06/suomi100-haaste-sininen-ja-valkoinen.html

  VastaaPoista
 5. Onpa hienoa, että löysit tiesi mukaan haasteeseen ja innostuit aiheesta! Olet taitava tekemään koruja ja nämäkin Suomi100-korut olivat ihanat. Laitoin linkkisi postaukseen ja yläreunan yhteenvetosivulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.