lauantai 16. maaliskuuta 2019

Hyödynnä kodin pikkuesineet jääkaappimagneeteiksi

Muuta kodin pikkuesineet tarpeellisiksi askartelemalla niistä jääkaappimagneetteja. Jääkaappimagneettien askartelu onnistuu myös lasten kanssa.

Tee itse jääkaappimagneetteja

Meitä ihmisiä on kahteen junaan, siihen joilla on jo liikaa jääkaappimagneetteja ja siihen joilla on pulaa jääkaappimagneeteista. Minä kuulun tuohon jälkimmäiseen junaan. Viime viikolla unohdin lapsen neuvolan ja silmälasien haun, joten tarvitsen ehdottomasti lisää magneetteja muistilapuille. Ja mikäs sen hauskempaa lapsilla on kuin leikkiä hullunkurisilla magneeteilla ja hukata äidin muistilaput siinä sivussa.


Näiden magneettien pohjana oli sydämen muotoinen vilkkuva heijastinnappi. Halkaisin sen ja poistin sisältä elektroniikan, sen tilalle lapset asettelivat helmiä.

Jääkaappimagneetti helmistä


Tämän pienen pehmolelunorsun leikkasin kahtia. Leikkauskohtaan ompelin pienen tilkun käsin ja tilkun alle, norsun sisälle piilotin magneetin. Lapset voivat leikkiä taikuria, joka sahaa norsun kahtia.


pehmolelusta magneetti
ohje jääkaappimagneettiin


Jääkaappimagneetteja voi keksiä mistä vaan. Lapsetkin voivat olla apuna ideoinnissa. Ensimmäisenä tutkimme laatikon, jossa olivat pääsiäismunista tulleet yllätykset. Sieltä löysimme Ryhmä Hau -koiria. Varsinainen aarrearkku oli pussi, johon olin kerännyt katkenneita kaulakoruja. Yksi lapsi keksi hakea Lego-ukon.

Harmittelin miksi nuppipalapelin kaikki palaset ovat tallella, jos osa olisi ollut hukassa niin jäljelle jääneistä olisin raaskinut tehdä magneetteja. Kun pikkuesineitä katsoo uudesta näkökulmasta, niin magneetiksi kelpaa mikä vain: pääsiäismunien yllätyssisällöt, napit, avaimenperät, rintaneulat, korut, pyykkipojat, pullonkorkit, metalliset leivosvuoat. 


Jääkaappimagneeteiksi voi säilöä muistoja, kuten lapsen ensikirjan sivun. Ensikirjan sivut ovat paksuja, mutta mattoveitsellä leikaten niitä saa paloiteltua sopiviksi. Lilli Perhonen -kirja on jo luettu puhki ja se sai uuden elämän.

jääkaappimagneetti diy


Nappeja on kätevä käyttää magneettien pohjana. Monopoli -pelin hotelli on liimattu valkoisen napin päälle. Vaaleanpunaiset helmet on liimattu kultaisen napin päälle kukan muotoon. Riikinkukon pyrstö kuului Littlest Pet shop -hahmolle, joka oli mennyt rikki.

askartele jääkaappimagneetti


Tarvikkeet jääkaappimagneetteihin: 

magneetteja/ leikattavaa magneettilevyä, 
vahvaa liimaa
kaikkea kodin pikku esineitä, jotka tahtovat olla hyödyksi

Käytimme kaapista löytynyttä vanhaa liimaputkiloa, jonka kyljessä luki kontaktiliima. Se kuivui hitaasti, joten lapsilla oli hyvin aikaa asetella helmet riviin ja magneetit esineiden taakse. 

Kuumaliima sopii myös magneettien liimaamiseen, mutta lasten kanssa on varottava kuumia liimapisaroita.

Minulla oli magneettinappien lisäksi käytössä magneettilevyä. Siitä voi leikata saksilla sopivan kokoisia paloja. Magneettilevyn takana on tarra, joten siihen ei tarvitse liimaa ollenkaan. Magneettilevy on varsin kätevä pienten lasten kanssa askarrellessa. Levy on n. 2 mm paksua, joten  suuria ja painavia magneetteja tällä ei kannata tehdä.

askartele lasten kanssa


Sitten vain vahtimaan etteivät jääkaappimagneetit mene jääkaapin alle. Vuoden kuluttua voitte pitää siivoustalkoiden yhteydessä löytöretken, mitä jääkaapin alta löytyykään. Me olemme menettäneet pienen pehmoporon pään, harmi että se ei nyt päässyt kuviin.

Minun omaksi suosikkimagneetiksi nousi Lego-ukko. Entäpä miellyitkö sinä johonkin magneettiin? Tai minkä tavaran sinä ehdottaisit muokkaamaan magneetiksi?

Meillä on tapana lasten kanssa askarrella melkein päivittäin. Lapset saavat vapaasti käyttää saksia ja liimaa. Sormustin -blogin Anni haastoi kaikki mukaan talkoisiin askartelemaan lasten kanssa.

Seuraavalla kerralla askartelimme lasten kanssa helmimassasta. Teimme leikkiruokaa, peilin kehyksiä ja taikasauvoja. Tule kurkkaamaan helmimassa-askarteluideat.


Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

6 kommenttia:

 1. Olipas ihanan käytännöllinen idea! Kiitos. Meillä muuten myös "puhkiluettu" tuo Lilli Perhonen 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla :) Toinen hyvä vinkki puhkikuluneille vauvakirjoille, on jalostaa ne onnittelukorteiksi.

   Poista
 2. Kivoja! Magneetit on kyllä aina hukassa meilläkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eli olisi aika löytöretkelle :D Tai sitten helpomman kautta ja askartelee uusia.

   Poista
 3. Oi! nyt pitää katsoa kodin pikkuhärpäkkeitä uusin silmin. Onpas kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä oli helppo 5 minuutin askarteluidea, joten toimeen vaan. Itsekin keksin vielä haluta Trivial Pursuit -pelin pelimerkin jääkaappimagneetiksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.