keskiviikko 13. elokuuta 2014

Epäsymmetriset shortsit & virkatut rannekorut

Näin tälläiset pellavashortsit, joissa oli epäsymmetrinen napitus. Halusin ommella itselleni samanlaiset.


Etsin sopivan kaavan, se löytyi Suuresta Käsityölehdestä nro 10/2001.


Leikkasin kankaat. Toispuoleinen napitus syntyi, kun leikkasin etukappaleen kaavan keskeltä halki ja lisäsin saumaan napitusvaran. En vielä tiennyt ompelenko taskuja.


Ompelin. Juuri kun alkoi olla valmista, niin kauhukseni huomasin, että olin ommellut napinlävet väärän värisellä langalla illan hämärinä tunteina. Purin kaikki viisi napinläpeä ja ompelin seuraavana iltana ne uudestaan.


Valmista tuli. Tein toiselle sivulle taskun koristeläpällä ja -napeilla.


Kaava oli oivallinen valinta näihin pellavashortseihin: Vyötärö tulee korkealla, oikealle paikalleen ja reisistä lahkeet ovat väljät. (Nyt erityisesti toivoisin, että osaisin ottaa parempi laatuisia kuvia, tämä kuva on ihan rakeinen.)


Shortsiasuani täydentämään virkkasin rannekorut :)


Pinterestin kautta löysin ohjeen virkattuihin rannekoruihin. Ensin virkataan keskelle matonkuteella ketjusilmukkaketju. Ketju reunustetaan virkkaamalla virkkauslangalla kiinteitäsilmukoita tai pylväitä. Tällä tavalla virkattua nauhaa voisi käyttää myös avaimenperäksi tai laukun hihnaksi.


Täällä on lisää samalla tekniikalla, mutta eri väriyhdistelmillä virkattuja rannekoruja. Samassa postauksessa on hieno hiekkalaatikkolaiva.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.