tiistai 29. heinäkuuta 2014

Pellavashortsit ja t-paitoja vauhtihirmulle

Kylmän kesäkuun pärjäsimme hyvin, mutta helteinen heinäkuu pakotti ompelemaan hieman kesätamineita lisää. Tässä t-paitoja ja hihaton paita koossa 86 cm. Olen tainnut ihastua satuaiheisiin kankaisiin.

Kesää on kuitenkin niin vähän jäljellä, joten suunnittelin sellaiset shortsit, joita voi suurentaa ensi kesäksi. Meidän pojan shortsit tosiaan ylettyvät polven alle, poika liikkuu nykyään jo puolijuoksua kaikkialle, niin tämä pituus suojaa paremmin polvia naarmuilta. Materiaalina näissä on pellava. Shortseissa on korkea resorivyötärö, joka taitetaan nyt alkuun kaksinkerroin. Lahkeensuussa on käänne, ensi kesänä lahkeenpituutta voi jatkaa ompelemalla erilllisen kaitaleen. Koristeena shortseissa on tikkauksia, taskut sekä edessä että takana ja lahkeensuussa vastalaskos. Laskos kerää hyvin väljyyttä ja pitää lahkeen paremmin polven alapuolella.

Laiskan ompelijan vinkki: kannattaa kaivella pieneksi jääneiden vaatteiden laatikot läpi. Meillä sopivat 56 cm vauvahousut oikein hyvin 86 cm kokoisina shortseina. Sen verran piti ompelunurkassa pyörähtää, että kiristin/ lisäsin vyötärölle kuminauhaa. Tuossa pyöräilykuvassa on äitiyspakkauksessa tulleet 68 cm housut shortseina. (Kuvista huomaa myös, että meillä asuu vauhtihirmu. Turvaistuimessa ja pöydälle ei pääse juoksemaan, joten ehdin napata sovituskuvat.)


 P.s: Kolme pientä porsasta -kankaasta on täällä Kangaskorjaamolla ommeltu jo vaikka mitä, nyt on jäljellä enää tilkut.
http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2013/09/pahaa-sutta-ken-pelkaisi.html
http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2013/09/pahaa-sutta-ken-pelkaisi-osa-ii.html
http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2013/10/pahaa-sutta-ken-pelkaisi-osa-iii.html
http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2014/01/pahaa-sutta-ken-pelkaisi-osa-4.html
 http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2014/01/pahaa-sutta-ken-pelkaisi-osa-5.html

2 kommenttia:

  1. Meillä on ollut myös nuo äitiyspakkauksen housut shortseina. :) Tosin lyhensin niitä vähän, niin että ne olivat sopivat shortsit noin kokoa 70 cm (löysin kirpparilta uudet käyttämättömät mulle varastoon vastaisuuden varalle, niin uskalsin leikellä ja lyhentää meillä käytössä olleet). :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos ArualMarialle käynnistäsi blogissani ja piristävistä kommenteista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.