tiistai 24. toukokuuta 2016

Liikaakin housuja

Minulla oli pää kipeä viikon. Ajattelin tehdä jotain piristävää. Leikkasin housukappaleet ommeltavaksi. Ensin leikkasin vahingossa kaksi vasenta takalahjetta. Housuja ommellessa huomasin, että minulla olikin kaksi oikeaa lahjetta. Tein sitten samalla kertaa kahdet housut, kun lahkeita oli melkein tuplasti jo ylimääräistä.

housuja joustofroteesta

Tiedättekö muuten mistä voi ennustaa, että on tulossa kylmä kesä. No, siitä kun ompelee neljät housut joustofroteesta lapselle kesäksi. Eli tässä vielä kahdet housut lisää traktorin ja junan kuvilla.

Housut taskuilla


Lahjaksi tein tällaiset housut, missä on valtavan suuret polvipaikat. Tämä traktorijoustofrotee on ollut käytössä mahdottoman hyvin kestävää. Kankaasta on enää tilkut jäljellä, joten hyödynsin niitä. Edellisistä traktorihousuista kuluivat ensin lahjeresorit riekaleiksi, sitten vasta polvet.
Housut polvipaikoilla


 Ja lopuksi pari sovituskuvaa. Housujen koko on 98 cm reilulla kasvunvaralla.

housut 98 cmhousut 98 cm


4 kommenttia:

 1. Lämmin kesä siitä tulee kun varustautuu kylmään. parhaat kesät on ollu kun on muistannu ottaa villasukkia tarpeeks mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näinhän se on. Kiva huomata sullakin blogin alku, jään kuulolle mitä tuleman pitää :)

   Poista
 2. Muistan ensimmäiset housut jotka ompelin muutamia vuosia sitten, ompeluinnostukseni alkutaipaleella.. Ei tullut mieleenkään ,että kaavapaperi pitäisi välillä kääntåä toisinpäin kun kappaleita leikkaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eipä tuo kaavojen asettelu mene vieläkään monen vuoden harjoittelun jälkeen putkeen. Mutta rapatessa roiskuu :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.