maanantai 9. toukokuuta 2016

Taskut sivusaumattomiin housuihin vol2

Poika kantelee tärkeänä avaimia ja kolikoita ympäriinsä, joten taskut ovat hyvin oleellinen asia hänen housuissaan. Minä puolestaan suosin sivusaumatonta housujen kaavaa, joten ideoin helpon taskun sivusaumattomiin housuihin.
1. Ensin leikataan D-kirjaimen muotoinen reikä housun sivusauman kohdalle.
2. Seuraavaksi kantataan taskunsuu resorikantilla. 
3. Taskupussi ommellaan kiinni taskun suoraan reunaan. Käytin tässä kohden kahta vierekkäistä suoraommelta, koska saumurilla en päässyt ompelemaan tarpeeksi lähelle nurkkia. Sen jälkeen käännetään taskupussi nurjalle. Kääntämistä helpottavat pienet aukileikkaukset ompeleen alussa ja lopussa.
4. Ompele taskupussin reunoja myötäillen tasku kiinni lahkeeseen kaksoisneulalla.
5. Lopuksi ommellaan tiheällä siksakilla koristeommel kantin alku- ja loppukohdan päälle, samalla siksakommel vahvistaa aukileikattua kohtaan.
Pieni vinkki ompelujärjestykseen: Ompele resorikantti ensin kiinni taskunsuuhun oikeat puolet vastakkain, sitten taskupussi kiinni taskun reunaan. Vaihda vasta tämän jälkeen ompelukoneeseen kaksoisneula. Ompele kaksoisneulalla resorikantti paikoilleen ja pääset suoraan jatkamaan kaksoisneulalla taskupussin kiinnitystä.

Kurkkaapa myös toinen kekseliäs tapa ommella etutasku sivusaumattomiin housuihin.

4 kommenttia:

 1. Näppärä tasku, kiitos ohjeesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näistä taskuista ihan hyvät tuli, vaikka aluksi mietitytti tuo kantin alku- ja loppupään "viimeistely"/ viimeistelemättömyys. Voisin käyttää tätä tapaa jatkossakin. Kiitos ja ole hyvä Raisa :)

   Poista
 2. Onpa kivat. Onnistuisikohan lisääminen jälkikäteen..? Esikoinen kaipaa housuihinsa taskuja, tuntuvat taskuttomuuden vuoksi pölyttyvän kaapissa nyt muuten hyvät housut. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaan saa taskupussin ommeltua lahkeeseen kiinni. Miten suuret housut ja miten paljon väljyyttä niissä on, siitähän se riippuu, että saako pyöriteltyä ompelukoneessa. Taskunsuun ompelu menee varmasti helposti, se on niin ylhäällä.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.