tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kissavillasukat ja hiuskoristeet

Tiesinhän minä, että 50 grammaa lankaa ei riitä enää lapsen villasukkiin. Eipä hätää, minulla oli takataskussa varasuunnitelma. Nyt sukat näyttävät aivan tarkoituksella näin neulotuilta, eikä niistä huomaa, että lanka on loppunut kesken.

kissa kuvioiset villasukat


Elämä ei ole ruusuilla tanssimista, joskus neulelanka loppuu pahassa paikassa - Ähäkutti, mulla oli takataskussa valmiina katti.
 
Saanko esitellä kissavillasukat. Kissan korvat on silmukoitu jälkikäteen neuleen päälle. Kissan kasvot on kirjottu samalla villalangalla mitä käytin neulomiseenkin.

Kun lanka loppui kesken


Nyt uskaltaa tarttua jämälankakeriin. Ei ole väliä vaikka lanka loppuu toisessa sukassa aiemmin, koska toinen kissa voi olla suurempi ja toinen pienempi. Kärkikavennus kannattaa tehdä nauhakavennuksena, jolloin kissan kasvoihin ei tule kavennussilmukoita.

jämälanka villasukat
 Lankana SandnesGarn Sisu


Sifongista ommellut hiuskoristeet


Ylimmässä kuvassa ovat mukana hiuskoristeet, jotka ompelin sifonkikankaasta. Leikkasin kankaasta n. 8 cm leveän suikaleen, jonka ompelin tuppiloksi. Sitten käänsin tuppilon oikein päin, jotta saumanvarat jäivät sisäpuolelle. Tällä videolla näet miten ruusun ompelu onnistuu. Ruusun taakse ompelin hiuslenksun.


Tartu rohkeasti jämäkeriin, piilota langan loppumiskohta näkyvästi


Jotain muuta jujua villasukkiin4 kommenttia:

 1. Onpas kiva idea sukissa. Laitan sen takataskuun talteen, vaikka ei lanka sukissa loppuisikaan kesken. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Pikku Akka. Käyttäjä on ollut myös varsin tyytyväinen, kaksi päivää on kulkenut villasukilla, vaikka ei ole enää villasukkavuodenaika. Mutta onneksi on tulossa kumisaapaskelit :)

   Poista
 2. Tuo oli kyllä hienosti ideoitu 💛

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.