perjantai 27. lokakuuta 2017

Neuvolakortin kannet karkkipaperista ommellen

Mitä lahjaksi vastasyntyneelle tytöntyllerölle. Keksin tehdä neuvolakortin kannet karkkipapereista. Geishan käärepaperi on täydellisen vaaleanpunaista ommeltavaksi.

ompele karkkipapereista neuvolakortin kannet


Ensin ompelin karkkipaperit yhteen "tilkkupeitoksi". Vuoriksi valitsin puuvillaa, johon silitin tukikankaan. Päällimmäinen kerros ja taskut tulivat kristallimuovista. Näin taskuista näkyvät neuvolakortin tekstit läpi. Käytin ompelussa itse tehtyä vinonauhaa.

ohje karkkipaperin ompeluun


Aluksi kanttasin vinonauhalla taskujen reunan. Seuraavaksi kiinnitin kaikki kolme kangaskerrosta ja taskut yhteen paperiliittimillä ja ompelin vinonauhan reunoille.

ompele neuvolakortin kannet


Haastoin itseni ompelemaan kanttinauhan kiinni yhdellä ompeleella. Kristallimuoviset taskut olivatkin helppo nakki, kun muovista näkyi läpi. Kansien ympärille vinonauha ei mennyt ensiyrityksellä. Jouduin purkamaan aloituskohdan. Hitaasti ommellen ja sormilla koko ajan tunnustellen nurjaa puolta selvisin loppu matkan kansien ympäri. Hommaa voisi vielä helpottaa silittämällä vinonauhaan taitteen, jotta vinonauha olisi valmiiksi nelinkerroin.

neuvolakortin suoja


Neuvolakortin mukaan laitoin vastasyntyneelle lahjaksi vaaleanpunaiset tossut, jotka olen kutonut 7 vuotta sitten omalle lapselleni. Jalka ja koko vauva kasvoivat niin hurjaa vauhtia, että tossujen käyttöikä jäi meillä lyhyeksi. Askartelin myös mukaan onnittelukortin vanhasta vauvakirjan sivusta, joka on myös samaisen lapsen vauvavuosilta. Tästä taas huomaa, että kaikelle löytyy käyttötarkoitus, jopa repaleisille kirjoillekin.

onnittelukortti vauvakirjan sivusta


Ohjeen näppärään niksiin, miten tehdään vinonauhaa puuvillakankaasta silmäneulan avulla löydät täältä.

Tässä postauksessa on vinkkejä karkkipaperipussukkaompeluun.
 
Suklaalevyn kääreestä ommellut neuvolakortin kannet

 
Jos haluat tuunata neuvolakortin kannet persoonallisiksi ilman ompelua, niin liimaa muovikansien päälle esim. tarroja, kuvia lehdistä, kuvioteippiä tai karkkipapereita. Päällystä kuviot kontaktimuovilla, niin ne eivät irtoile käytössä. Nopeaa ja helppoa!

Marraskuun #suomi100-käsityön teemana oli: mistä Suomi tunnetaan. Hyvästä neuvolajärjestelmästä nyt ainakin. Linkitän nämä neuvolakortin kannet osaksi Suomi100-käsitöiden sarjaa.

Sain älynvälyksen harjoitella insta-live lähetyksiä. Suunnittelin, että pistän itseni likoon ensi viikolla ti 31.10 - to 2.11. 2017 klo 21:45-22:00. Jänskättää vietävästi. Mutta jos jokin asia jännittää, niin eikö jännityksestä pääse eroon muuttamalla asiat rutiineiksi. Käväisin jo tällä viikolla eetterissä. En meinannut löytää lopetus-nappia tabletistani ja meinasin jäädä päälle! Muutenkin tekniikka aiheuttaa minulle päänvaivaa, toivoisin osaavani käyttää uusia sovelluksia ja vimpaimia luontevammin. Olen pitäytynyt kapulamallisessa kännykässäkin, kun minulla menisi tuskallisen kauan uuden älyluurin toimintojen opetteluun. Ainut tapa oppia uusia asioita on harjoitella ja kokeilla, joten ajattelin haastaa itseni. Pidätän vielä oikeudet perua lähetykset esim. kovan (ramppi)kuumeen tai muun hätätapauksen johdosta, normaalielämä menee tämän ruutuelämän edelle. Jos suunnitelmiin tulee muutoksia niin laitan Kangaskorjaamon fb-sivuille/ insta-storyyn päivitettyä tietoa. Onko sinulla toiveita, mitä mää näyttäisin tai kertoisin livelähetyksessä?


Tervetuloa seuraamaan Kangaskorjaamon persoonallisia ja idearikkaita käsitöitä

20 kommenttia:

 1. Todella kiva lahja, on söpön vaaleanpunainen ja menee varmasti käyttöön. Ja vielä järkevää kierrätystä. Arvostan👍 Odotan sun live-esityksiä ja hienoa, että uskallat ottaa härkää sarvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kauniisti sanottu, kiitos Kati. Ja kiitos rohkaisevista sanoistakin. Minäkin tykkäsin, että Geishan kääreissä oli tarkoitukseen sopiva vaaleanpunainen väri.

   Poista
 2. Mullakin on karkkipapereita jemmassa, että voisin ommella jotain, mutta enpä ole saanut vielä aikaiseksi. Olisko tämä nyt ollut se sopiva inspis siihen? Nätit kannet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät kiitokset Pikku Akka :) Toivottavasti inspistä tuli nyt roppakaupalla, jos tarvitset kuitenkin lisää niin kokeile Pinterestiä hakusanoilla candy wrappers, siellä on rutkasti lisää inspiraatiota karkkipaperiompeluun.

   Poista
 3. Kauniit kannet ja niin suloiset töppöset! Aina pitää haastaa itsensä, joten ei muuta kuin livelähetyksiin vain:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös sinulle kivasta ja kannustavasta kommentista Tilkkureppu :) Vierivä kivi ei sammaloidu -sanonta sopisi varmaan tähän kohtaan.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitti :) tää on melkeinpä söpöin ompelus, jota olen tehnyt pitkään aikaan.

   Poista
 5. Kaunis lahja. Sinä se osaat hyödyntää kaikenlaiset materiaalit, ommella sitten vaikka karkkipaparista:) Hetkonen, sun lähetyshän alkaa kohta!:D Pitääpäs siirtyä instan puolelle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ilahduin kovasti kommentistasi:) Eka insta-live oli kyllä sähellystä, mutta siitäkin oppii, eikä tee samoja virheitä enää uudelleen. Ihan ensiksi kannattaa ladata se tabletin akku, latausjohdon kanssa on hankala näyttää mitään :P

   Poista
 6. Ihanat kannet 😍 mulla on lapsilla kans itsetehdyt kannet. Tai en itse oo tehnyt mutta ei oo ne mitä saa neuvolasta 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne itsetehdyt neuvolakortin kannet onkin kiva säästää yhdessä neuvolakortin kanssa lapselle muistoksi. Kiitos Laura :)

   Poista
 7. Todella hauska idea! Mä suunnittelin tekeväni molemmille lapsille omanlaiset neuvolakortin kannet, mutta nyt on pienempikin jo pian 2v ja edelleen on neukkukortit niissä valmistaskuissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta:) Ei muuta kuin pikatuunaus teidän lasten neuvolakorteille, lehtikuvia, kiiltokuvia, tarroja ja vaikka ihan karkkipapreita, tarvittaessa kontaktimuovi päälle. Niin on teillä omanlaiset kannet :)

   Poista
  2. https://aidinkasvatusopas.com/2017/11/24/diy-neuvolakortin-kannet/

   En voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Syytän sua vähänsen unenpuutteestani ;)

   Poista
  3. Tulipa hauskat kannet ja olipa mukavaa kun idea lähti kiertämään. Lisään linkin sun postaukseen tuonne postauksen jatkoksi.

   Poista
 8. Vau! Ihanaa luovuutta ja ompelutaitoa! Ihailen valtavasti ompelutaitoisia tyyppejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi paljon kiitoksia, olipa kivasti sanottu :) Kyllä sinultakin taitoa löytyy, huomaan kun olen blogissasi vieraillut.

   Poista
 9. Söötti! Mä ajattelin, että olis hauska kerätä karkkipapereita eri maista ja tehdä niistä jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mrs K. Matkamuistokarkkien päällysten kierrätys onkin aivan mainio idea :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.