sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Lucky Luke t-paidat

Kaikkihan nyt ovat lukeneet nuoruudessaan Lucky Luke sarjakuvia tai katsoneet Lucky Luke televisiosarjaa. Muistatko cowboyn, joka osaa ampua varjoaan nopeammin. Tai muistatko loppulaulun "I'm a poor lonesome cowboy and a long way from home..." 

Olipa nostalgista löytää Lucky Luke -kangasta. En kyllä muista mistä verkkokangaskaupasta sen löysin. Puolisokin innostui kankaasta, paremmin kangas sopiikin hänelle.

Ensimmäiseen paitaan leikkasin sarjakuvasta muutaman ruudun, jotka applikoin siksakilla kiinni.

T-paita Lucky Luke kuvalla

T-paidan yksityiskohtaToiseen paitaan leikkasin koko etukappaleen Lucky Luke -kankaasta. Mies innostui lukemaan myös lapsille Lucky Luke sarjakuvia. Lapsia naurattaa erityisesti varjoaankin tyhmempi koira Rantanplan, ja sen ajatukset.

Lucky Luke t-paita

ompele miehelle t-paita


Kolmas t-paita sai vinon raidan jalkapalloaiheisesta kankaasta. Tarkoituksella ompelin tuon raidan vähän enemmän helman puolelle, vatsan päälle. Aikaisemmin ompelemassani paidassa tein raidan rinnan kohdalle ja sen saumat kuulemma vähän hankaavat.

T-paidan ompelu

T-paidan kaavana on luottokaava Suuresta Käsityö lehdestä 9/2010.Ompeluterapia auttaa, se silppuaa, tökkii ja polkee stressaavat asiat taka-alalle


Parasta ompelussa on se, että saa sopivia ja persoonallisia vaatteita. Näiden paitojen ompelu toimi samalla ompeluterapiana. Jouduin yllättäen tilanteeseen, jonka koin loukkaavana. En oikein osannut reagoida itse tilanteessa mitenkään. Jälkeenpäin vasta tunteet ja ahdistus tulivat pintaan ja nostivat esiin fyysisiäkin oireita. Yllätyin itsekin vahvaa fyysistä reaktiotani henkiseen kuormitukseen.

Minulla oli ompelujonossa lapselle kesäksi värikkäitä housuja, mutta mustien ajatusten siivittämänä kaivoin kaapista mustaa kangasta. Ompeluterapiassa ajatukset voi siirtää käsillä tekemiseen, tutut ja helpot ompeluratkaisut eivät miettimistä tarvitse. Ajatukset kiertävät kehää tilanteen ympärillä, jolle ei enää voi mitään, mutta käsillä saa aikaan jotain hyödyllistä. 

Sauma toisensa perään, niin tuttua ja turvallista. Kolme paitaa peräkkäin, aika kuluu ennen kuin huomaankaan. Minähän osaan ja saan valmista. Kotiaskareissa ajatukseni katkeavat ja hyppivät sinne tänne. En muista mitä olin laittamassa uunivuokaan, mutta paidan ompelujärjestys tulee kuin itsestään. Voin syventyä täysillä kankaan silppuamiseen, neulojen tökkimiseen ja kaasun polkemiseen. Samaan aikaan alitajuntani silppuaa, tökkii ja polkee loukkaavia asioita taka-alalle, eivätkä ne ole enää mielessäni päällimmäisenä.

Olen tavannut sanoa, että taito ajatella asioita toisesta näkökulmasta olisi hyödyllinen meille kaikille. Ymmärtäisimme toisiamme paremmin, jos osaisimme hetkeksi asettua toisen asemaan ja näkökulmaan. Sinun ja minun näkökulman lisäksi voi olla muitakin taustalla vaikuttavia tekijöitä. Eletty elämä jättää jälkensä, meillä on oma historiamme, jonka takia toimimme niin kuin toimimme.

Olipa muuten kummallinen yhteensattuma, että juuri kun illalla olin saanut puettua sanoiksi miltä ompeluterapia tuntuu, niin seuraavan aamuna näin ensimmäisenä uutisen, jossa kerrottiin miten neulominen poistaa stressiä. Huolet purkautuvat lankakerä kerrallaan. Aivan kuten ommellessakin huolet purkautuvat ommel kerrallaan.


Inspiraatiota miesten t-paitojen ompeluun


Tervetuloa seuraamaan Kangaskorjaamon persoonallisia ja idearikkaita käsitöitä

14 kommenttia:

 1. Tosi kiva kangas - huippukivat paidat!! Noissa on paljon katsottavaa/luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija piristävästä kommentista: Nämä on tällaiset yhdistä kaksi harrastusta -paidat: ompele ja lue samalla :D :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kangas oli pakko tilata heti kun osui silmään ja tilasinkin reilusti, että saadaan vielä t-paitoja moneksi kesäksi.

   Poista
 3. Minua hymyilytti tuo eka lause, nimittäin ei ole, en ole ikinä lukenut yhtään Lucky Lukea. :D Upeaa, että sinulle iskee tuollainen flow ommellessa, se auttaa irrottautumaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää ehdin nuoruudesa lukea koko meidän pienen kirjaston läpi :) Ehkä paremmin muistan nuo Lucky Luke tv-sarjat ja sen lopputunnarin. Mitä olen sinun blogiasi seurannut, niin lulen, että pääset juosten tuohon samaan flow-tilaan. Ainakin se maraton postaus on mielessäni vieläkin, miten elävästi kuvasit sitä fiilistä. Kiitos Katja vierailustasi ja kommentistasi :)I

   Poista
 4. Hauska kangas kyllä ja kivoja paitoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa. Näistä paidoista voi pukiessaan valita lukeeko pidemmän sarjakuvan vai lyhytsarjakuvan ;)

   Poista
 5. Meillä Lucky Luke on tällä hetkellä tosi kova sana, joten paidasta ilahduttaisiin varmasti täälläkin - tosin vähän nuorempien miessukupolvea edustavien toimesta. :) Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Craft Candidate :) Piti oikein tarkistaa kuiteista mistä tämä kangas on ostettu, kun en muistanut. Tilasin Selialta kaksi vuotta sitten.

   Poista
 6. Meilläkin isä ja lapsi lukivat yhdessä Lucky Lukea monena kesänä jo 70-80 -luvuilla! Voi sitä hihitystä, varsinkin koiran toilailut ja ajatukset herättivät keskustelua. Ja kivoja paitoja! Terv. Leenaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä, Rantanplan jaksaa hihityttää montaa sukupolvea :D Kiitos kehuista :)

   Poista
 7. No nämä on kyllä niin hauskat ja siistit paidat että:D Taatusti kerää katseita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mies toivoikin jo lisäpainosta näihin paitoihin, niin ei tarvitse odotella pyykistä niin kauaa takaisin ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.