keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Älypuhelimelle laukku

Älypuhelin pitäisi saada mukaan matkaan, mutta taskut ovat liian pienet isolle älylaitteelle. Ompelimme yhdessä lapsen kanssa puhelimelle laukun. Laukku kiinnittyy vyötärölle kankaisella vyöllä, jossa on tarrakiinnitys. Laukku on kuin Eka Vekaran taskut, sinne mahtuu kaikki tarpeellinen sateenvarjosta hiuspinneihin.

ompele puhelinlaukkuMillainen on lapsen älypuhelimelle sopiva laukku?

Läpässä on tarrakiinnitys. Näin laukku on nopea avata puhelimen soidessa. Teimme samasta kankaasta myös vyön, jonka sisään pujotimme kuminauhan, näin vyö joustaa ja mukautuu erilaisten vaatteiden päälle. Vyötäröllä puhelin ei ole alttiina kolhuille niin paljon kuin esimerkiksi olkalaukkumallissa.


Tämä puhelinlaukku tulee lapsen käyttöön, joten hän sai valita kankaatkin: sinistä puuvillakangasta ja valkoista pitsiä. Lapsi ompeli itse ensimmäiset ompeleet, minä loput. Ompelimme laukun kaksinkertaisesta kankaasta, jolloin saumanvarat saa pussitettuna sisälle piiloon.

ompele älypuhelimelle laukku

älypuhelimen laukku


Vältän vyölaukku sanaa, koska se toistaa ysärimäisiä kaikuja minun nuoruudestani. Se riittäköön että pitsikankaan palanen on leikattu verhoista, jotka roikkuivat 90-luvulla huoneeni ikkunassa. Kuvissa on älyluurin sijaan minun tavallinen kännykkäni. Se on sentään jo 2000-luvulta, ainakin muistaakseni ;)

Kun sovitimme laukkua lumiukolle niin totesimme onnistuneemme hyvin laukun vyön ompelussa. Vyö todellakin joustaa ja ylettyy kaikenlaisten käyttäjien ympärille.
Ihan sattumalta tulin huomanneeksi että blogissani on tasan 1000 kommenttia. Parista blogitekstistä olivat kommentit mystisesti kadonneet. Yrittäessäni palauttaa ne, tulin huomanneeksi tasaluvun kommenttien määrässä.  Asetuksista löytyi onneksi sellainenkin nappi kuin "salli lukijan kommentit". Joten säikähdys vaihtui iloksi. Kiitos kaikista kommenteissa teille lukijoille, ihanaa kun jaksatte niitä kirjoittaa. Hymyillen vastaan niistä jokaiseen.


Tässä toisenlainen versio kännykkälaukusta, ompelin siihen hauskan kaksivärisen vetoketjun.

Vyölaukun voi ommella myös pienen pienistä tilkuista. Täältä löydät kaavat ja ompeluohjeet.


Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.