perjantai 8. helmikuuta 2019

Korvaako munankuorimosaiikki kimalleliiman ystävänpäiväkortissa?

Kannattaa tarkistaa ystävänpäiväleivosten resepti, että ne sisältävät varmasti kananmunaa. Nimittäin kananmunan kuorista syntyy hauska mosaiikki ystävänpäiväkorttiin. Kortin voi antaa leivosten mukana ystävälle. Postauksesta löytyy myös kaksi muuta askarteluideaa ystävänpäiväkortteihin.

ekologinen askartelu

Olen lukenut, että kaikenlainen kimalle ja glitter ovat ympäristölle haitallisia. Esimerkiksi askartelussa ja meikeissä käytettävä pienijakoinen kimallejauhe on mikromuovia ja sen kiertokulku saattaa päätyä vesistöihin. Eikä se mikromuovi maaperässäkään taida olla kenellekään liioin hyväksi. Niinpä kokeilin korvaako munankuorimosaiikki kimalteen ystävänpäiväkorteissa.


munankuorimosaiikki


Askartele ystävänpäiväkortti munankuorista

 • Huuhdo munankuoret ja poista kalvot. Anna kuorten kuivua.
 • Leikkaa esim. muropaketista sapluuna, jossa on sydämen muotoinen aukko keskellä.
 • Levitä liimakerros askartelukartongille sapluunan avulla. Liima tulee siis sydämen muotoon. Tarkoitukseen sopii paksu maitomainen liima, kuten Erikeeper.
 • Painele munankuoret liiman päälle ja anna kuivua. Painelussa voit käyttää apuna leivinpaperia. Ei ole väliä kummin päin munankuoret liimaa korttiin.
 • Jotta kartonki ei käpristy kuivuessaan, kannattaa kortit laittaa kuivuvaan esim. kirjapinon alle.

Vinkki: Munankuoria voi värittää vesi- tai peiteväreillä kun liima on kuivunut.

Aikaisemmin tein ystävänpäiväkortit pienistä helmistä samalla tekniikalla. Levitin Erikeeper-liimaa sydämen muotoon ja sirottelin lasipurkista helmiä ja paljetteja liiman päälle. Auringon valossa paljetit kimaltelevat kauniisti kortissa. Samalla sain käytettyä kaapin perälle säästettyjä askarteluhelmiä.

Ovathan nämä kaksi ystävänpäiväkorttia ihan erilaisia tyyliltään. Melkein tekisi mieleni liimata pari paljettia kimaltamaan myös munankuorimosaiikin sekaan. Tai keksisinkö jotain muuta koristetta, vai onko tällä kertaa vähemmän enemmän?

korttiaskartelu


Ennen vanhaan kun mikromuoveista ei vielä puhuttu, taiteilin punaisella pursotettavalla kohomaalilla (Dimensional Fabric paint) pinkit lehdet ystävyyden puuhun. Nuo kohomaalit ovat olleet käteviä lastenkin askarteluissa, mutta... niin mutta. Pitäisikö kimalteista ja turhista askartelutarvikkeita luopua? Tähän samaan tulokseen pääsisi tusseilla tai ekologisilla mehiläisvahaliiduilla.

ystavänpäiväkortti idea

 
Etsitkö ekologista itse tehtävää lahjaa ystävälle, tässä seitsemän hyödyllistä ideaa.

Vinkkejä ekologiseen askarteluun


Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

4 kommenttia:

 1. Sydämellisiä kortteja, näpertelijöiden purkkien pohjalta löytyy varmaan kaikenlaista pientä koristeluun, vaikkapa niitä pikkunappeja. Pintaan kuin pintaan saa vesivärin pysymään, kun hieroo siveltimeen saippuaa ja sitten väriä, näin koristeltiin ikkunoita lasten kanssa. Hyvää ystävän päivää. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämelliset kiitokset näppärästä vinkistä yhdistää vesiväri ja saippua. Viimeistään pääsiäisenä testaamme tätä yhdistelmää munankuorten maalaamisessa.

   Poista
 2. Onpa kivat kortit! Ja kiitos linkityksestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ja kiva tehdä yhteistyötä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.