maanantai 12. helmikuuta 2024

Painonapin korjaus - ompele tilalle tavallinen nappi ja silmu

Irronnut painonappi korjataan näppärästi tavallisella napilla ja kangassilmulla. Lisäksi juhlistan tässä postauksessa viime vuoden korjaussaldoa, 152 vaatetta.

 

Painonepparin korjaus


Talvitakin kauluksesta oli irronnut painonappi

Minulla ei ollut valmiina mustaa painonappia, vaan minun olisi pitänyt ostaa kaupasta uusi nappipaketti. Joten säästin ja keksin toisenlaisen ratkaisun.

Ompelin irronneen painonapin tilalle tavallisen napin. Ja takin kaulukseen ompelin kankaisen lenkin eli silmun. Nappi ja silmu toimivat hyvin ja takin kaulus pysyy kiinni.

Silmun ompelin ohuesta mustasta satiinikankaasta. Taitoin kankaan nelinkertaiseksi, valmiin silmun leveys on noin seitsemän millimetriä.

 

Lapasten silmukoiminen

Lapasten kämmenpuolelle oli tullut reikä, ilmeisesti hankautuneet polkupyörän sarviin. Lähempi tarkastelu osoitti, että koko lapasen kämmenosa oli hiutumaisillaan puhki.

Tässä olisi varmaan päässyt helpommalla kun olisi neulonut uudet lapaset. Mutta sinnikkyydellä otsalampun antaessa lisävaloa silmukoin viikon jokaisena iltana lapasia kuntoon. 

Ohjeet silmukointiin ja viiteen erilaiseen tapaan parsia neulevaate


Lapasten parsiminen

 

Vuodessa 152 korjattua vaatetta

Jotkut laskevat hiihdettyjen kilometrien määrää, toiset laskevat lomabudjettia, minä lasken korjattujen vaatteiden määrää. Ja viime vuonna saavutin uuden oman ennätykseni. Korjasin kaikkiaan 152 vaatetta. Se on 12 vaatetta enemmän kuin edellisvuonna. Aika iso pino vaatteita on säästynyt roskistuomiolta.

Eniten ompelin polvipaikkoja, 24 kappaletta. Reikää keskellä vaatetta olen parsinut piiloon 20 kertaa. Loput korjaukset ovat hajanaisia kuminauhojen ja vetoketjujen vaihtoja, lahkeiden lyhennyksiä ja pidennyksiä jne.

Kattava kattaus erilaisia kierrätys- ja korjausvinkkejä löytyy tältä välilehdeltä.


Pidän kirjaa myös kankaan kulutuksesta

Vuonna 2023 

Ostin uutta kangasta 9,7 metriä
Ompelin kangasvarastoja pienemmäksi 13,6 metrin verran.

 

Tässä ovat viime vuoden top 4 parhaat korjaukset

 
 
Hyppää mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.