sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Miten ommella taskut jälkikäteen vaatteeseen

Yksi hyvä tasku on parempi kuin pussillinen laukkuja. Hyvä tasku on sellainen mihin mahtuu puhelin. Jos vaatteessa ei ole valmiina taskuja, niin näillä konsteilla voit ommella sen jälkikäteen.

taskut housuihin

 

Vuosien varrella olen lisännyt moniin vaatteisiin taskuja. Helpoin tapa on paikkataskun, reisitaskun tai vetoketjullisen povitaskun lisääminen.  Tasku voi olla samalla koriste, ja sen voi ommella vaikka pitsiliinasta.

 

Muistan nuoruudestani kun mummini lisäsi hameensa vyötärön sisäpuolelle hakaneulalla roikkumaan vuorikankaisen pussin taskuksi. Minäkin kerran lainasin yhtä pussia. Harmi vaan kun 50 markan seteli katosi tästä taskuvirityksestä. Todennäköisesti olin tökännyt setelin taskun ohi, koska hakaneula oli vielä paikoillaan. Kaikenlaisia taskuvirityksiä on tullut kokeiltua, ja ei aina niin hyvällä menestyksellä.


Reisitaskun lisääminen housuihin

Näihin kuvan farkkuihin lisäsin reisitaskut. Minulla on kaksi pahvilaatikollista vanhoja farkkuja odottamassa uusiokäyttöä. Pahvilaatikosta löytyikin riittävän samansävyinen farkkukangas taskumateriaaliksi.  Tikkaukset olivat valmiina, joten minulle jäi vain taskun ja läpän ompelu. Nyt mahtuu puhelin mukaan.

taskujen lisääminen vaatteeseen

 

Nämä vihreät housut lyhennettiin shortseiksi. Ylijääneestä lahkeesta ompelin ison reisitaskun.

Lisää taskut vaatteeseen



Povitaskun lisääminen takkiin

Tuulitakkiin ompelin povitaskun. Ompelin ensin pussukan vetoketjulla. Sitten ompelin käsin pussukan yläreunan ja toisen sivun takin vuoriin kiinni. Tällä samalla tekniikalla olen lisännyt myös farkkutakkiin povitaskun.

Irrallinen povitasku


Taskun lisääminen takkiin


 

Tämä onkin 452. postaus blogissani eli tasaluvun 450 juhlat menivät ohi pari postausta sitten. Bloggausjonossa on puolestaan kuvattuna 75 käsityöideaa! Jos julkaisisin blogissani yhden käsityöidean viikossa, niin reilun vuoden kuluttua olisin nollannut jonon. Tuona aikana en kuitenkaan saisi ommella lisää käsitöitä esiteltäväksi. 

Kaikki käsityöni haluaisin kuitenkin julkaista. Ehkä pitää tehdä koostepostauksia tai karsia kaikista vanhimpia tekstejä jonosta pois. Jokusen käsityön voisi julkaista pelkästään Facebookissa/ Instagramissa.


Ideoita taskujen lisäämiseen vaatteeseen

  • Tulppaanin muotoiset taskut
  • Taskuideoita Pelle Hermannin housuista mm. karkkitasku, kuumailmapallotasku (kuva alla)
  • Taskut sivusaumaan (Kodin Kuvalehden ohje)
  • Hupparitasku, jos samaa kangasta ei ole saatavilla, niin esim. pitsikangas tai farkku sopii kaikkien kankaiden pariksi (Punomon ohje)


 

 

Hyppää mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle

 

4 kommenttia:

  1. Kiitos ideoista! Eipä ole tullut minulla mieleen lisätä taskuja valmiisiin vaatteisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja olepa hyvä :) :) Hyvä vyölaukku/ olkalaukku tai reppu toimii myös taskuna. Haaveilen, että teen kansallispuvuista tutun irtotaskun, kiinnitys nauhalla vaan vyötärölle. Mutta löytyisipä joku kansallispukuhenkinen kangastilkku.

      Poista
  2. Älä poista vanhoja postauksia. Sieltä olen saanut muutaman uuden opin sekä vinkkejä. Välissä oli pitkä aika etten ommellut joten kertausta tarvitsin vähän jokaiseen ompelukseeni. Kiitos ihanasta blogistasi.

    VastaaPoista
  3. Otsikko on hämäävä. Ei tässä ole kerrottu ohjetta toteutukseen. Eli miten tämä tasku on ommeltu farkkuun jälkikäteen. Onko joku sauma avattu? Onko ommeltu käsin?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.