tiistai 7. elokuuta 2018

Hurjat haishortsit

Ompelin pojalle collegeshortsit, joiden lahkeeseen applikoin hurjan hain. Hain muoto on sopivan yksinkertainen ommella ja kuvioon tarvitsee vain yhtä väriä kangasta. Tällä tyylillä saa helposti ja nopeasti tehtyä näyttäviä applikaatiokuvioita vaatteisiin. Tätä samaa applikaatioideaa voisi käyttää myös paidan helmaan tai hihaan. Näin syntyy myös tyylikäs jatkopala, jos kangas ei riitäkään koko paidan pituuteen.


Hai shortsit


Aioin applikoida hain perinteisesti sinisestä tai harmaasta kankaasta. Lapsi kuitenkin valitsi itse punaruskean kimallecollegen hain väriksi. Aika erilainen ja omaperäinen valinta, mutta ihan hyvin pukee tämäkin väri meren jättiä.

Hain hampaat meinasin ommella ensin vetoketjun pätkästä. Sitten keksinkin käyttää siksak- eli polvekenauhaa hain hampaisiin. Lopputulos on taipuisampi ja pehmeämpi siksaknauhalla kuin vetoketjulla.

hain hampaat siksak nauhasta


Hain vatsapuolen päälle oli helpompaa ommella aallokkoa kuin piirtää hain vatsa. Onko sillä hailla evät vatsapuolella vai kyljissä?  Asettelin turkoosin collegekankaan ruskean collegekankaan päälle ja ompelin vapaamuotoisesti tiheällä siksakilla aaltokuviota. Ompelun jälkeen leikkasin ylimääräisen kankaan pois siksakin vierestä. Näin turkoosin collegen reuna jää hieman rosoiseksi. Lahkeensuun päärmeen ompelin samalla tavoin aaltokuvioiseksi.

Shortsit lahje


Ompelin taskut sivusaumattomaan kaavaan tällä kirjoittamalla ohjeella. Taskun suun kanttasin resorilla. Kanttauksen ompeluun käytin kaksoisneulan sijasta koristeommelta. Tämä koristeommel muistuttaa vähän hain hampaita.

Tässä lisää koristeompelein tehtyjä taskuja.

Taskun koristeommel

Shortsien ompelu


Jos innostuit applikoinnista, niin tutkailehan lisää applikaatioideoita Kangaskorjaamon arkistoista.

Elokuu oli shortsikuu, katso myös muut taskuideat ja näppärät tavat lisätä shortseihin kasvunvaraa valmiiksi ensi kesää ajatellen


Hyppää mukaan idearikkaalle käsityömatkalle.

6 kommenttia:

 1. Hui hai! Onpas hieno applikaatio! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö ookin, aina ei tarvitse montaa eri väristä tilkkua applikointiin. Työn alla on myös paloauto applikointi samalla tavalla eli vain yhdestä tilkusta. Kiitos Raisa vierailusta ja kommentista :)

   Poista
 2. Tosi tyylikkäät sortsit, hieno hai! Tosi hyvä idea käyttää polvekenauhaa hampaisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan Laura :) Mitään ei kannnata heittää pois, ei edes pätkän vertaa polvenauhaa, nyt sekin löysi paikkansa :D

   Poista
 3. No hei, tosi hauska hai! Ihan paras idea minusta on tuon koristeompeleen käyttö tuossa taskunsuussa. Saatan apinoida jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla. Jään mielenkiinnolla odottelemaan sinun versiotasi taskunsuun koristetikkauksista!

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.