lauantai 27. huhtikuuta 2019

Leikkiruokaa virkkaamalla ja huovuttamalla

Pikkukokit olivat pettyneitä leikkikeittiössä. Syyksi selvisi, ettei paistinpannulla ei ole mitään virkaa. Nopeastihan pari munakasta virkkaa. Päätin myös opettaa lapsille huovutusta. Huovutimme omenoita ja porkkanoita leikkiravintolaan.

Virkkaa leikkiruokaaPikku hiljaa alan jo hyytyä tällä leikkiruokamaratonilla. Lapset ovat vielä esittäneet lisää toiveita esim. mansikoista ja banaaneista. Eikä kokin hattukaan olisi ollenkaan hassumpi idea. Yhdessä tehden saa valmista nopeammin ja hauskemmin, joten otin lapset mukaan huovuttamaan leikkiruokia.


Huovutetut omenat ja porkkanat


Aloitimme huovuttamalla vihreää narua porkkanan naatteihin ja huopalevyä omenan lehtiin. Omenan sisälle leikkasimme superlonista pallon. Porkkanan sisälle puolestaan laitoimme huopatöistä ylijäänyttä leikkuusilppua. Näin säästimme värillistä villaa ja saimme hyötykäyttöön jämiä.

Neulahuovutimme villoja aluksi kiinni aihioon. Näin huovutus on helpompi aloittaa, eikä huopatyöhön pääse muodostumaan irrallisia ulokkeita tai "löysää nahkaa". Jos pikkukädet väsyvät huovutukseen, niin huovutusta voi jatkaa pesukoneessa. Sukkahousun lahkeesta tulee hyvä pesupussi hedelmien huovuttamiseen.

Huovutetuista porkkanoista tuli niin söpöjä, että olisin halunnut tehdä niistä pääsiäiseksi ovikranssin.

huovutetut porkkanat


Viimeistelin omenat ompelemalla lehden kiinni ruskealla villalangalla. Saman langan pujotin koko omenan läpi, vedin langan niin tiukalle, että omenan tyypillinen keskustan lommo syntyi. Lopuksi tein ison solmun omenan alapuolelle.

Huovutetut omenat


Virkattu munakas


Kuva on postauksen alussa.
Virkkasin kaksi pientä keltaista ympyrää, ompelin ne yhteen ja täytin trikoosta leikatulla suikaleella. Jatkoin virkkaamista valkoisella langalla keltaisen ympyrän reunoilta. Munakkaan reunat sain epäsymmetrisiksi virkkaamalla muutamassa kohdassa vähän matkaa takaisin päin.


Virkattu päärynä


Virkkailin päärynät ilman ohjeita. Jokaisesta tuli oma ainutlaatuinen yksilönsä. Virkkauslanka oli ohutta, joten virkkasin kaksinkertaisella langalla jouduttaakseni hommaa. Aloitin virkkaamisen päärynän kapeammasta päästä. Sopivissa kohdissa lisäilin silmukoita, että pääsin päärynän muotoon. Päärynät on täytetty reikäisillä sukilla.

Virkattu päärynä


Huovutusvillojen joukosta löysin kesken jääneen patalapun, jonka nyt viimeistelin käyttöön. Laitoin patalapun pesukoneeseen huopumaan. Tästä tuli aika suuri, joten sitä voi käyttää pannunalusena uunipellin allakin. Olipa ihana löytö ja piristys omaankin keittiöön.

huovuta patalappu

Tervetuloa maistelemaan herkkuja leikkiravintolaan

Ompele ravintolan väelle myös kokkihatut, tästä löydät ohjeet


Hyppäähän mukaan Kangaskorjaamon idearikkaalle käsityömatkalle.

6 kommenttia:

 1. Ihanat herkkupostaukset jatkuu vaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täältä pesee ja linkoaa. Ajattelin tuutata nämä kaikki kerralla uunista ulos :D Kiitos taas käynnistä ravintolassamme ja tervetuloa uudelleen :)

   Poista
 2. Mua ihan hengästyttää tämä sun leikkiruokamaratoni.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika täällä :D Vielä kerran ainakin katetaan pöytä vapun kunniaksi donitseilla. Kiitos käynnistä ja kommentistasi :)

   Poista
 3. Ihastuin pupuun ja porkkanoihin, virikkeitä moneen lähtöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Porkkanat ovat minunkin mielestä tosi söpöjä, ehkä sitten kun ravintolaleikkijät ovat täysi-ikäisiä hyödynnän porkknat kranssiksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa takuuvarmasti. Palautteen ja kysymykset otan myös ilolla vastaan.